A VASAS NYERTE A MÁSODOSZTÁLYT
12
Jun
2016
A VASAS NYERTE A MÁSODOSZTÁLYT
2016. június 12.  |  04:33
9-0-lal kezdett, s végig - hol több, mint 20, a hajrában viszont volt, hogy csak 5 ponttal - vezetve éppen 9 ponttal nyerte a Vasas a férfi NB I B döntőjének döntő, harmadik meccsét, így a pasarétiek nyerték a másodosztályú bajnokságot, s szereztek jogot a következő évadban az élvonalban való indulásra.

Vasas Akadémia - OSE Lions 84-75 (28-16, 19-20, 26-22, 11-17)

Garamvölgyi Ákos vezetésével a Vasas a meccs elején állva hagyta az Oroszlányt, a vendégek 9-0 után Wehner Zoltán 2+1-es akciójával az 5. perc elején szerezték első pontjaikat. A folytatásban Faragó Péter három triplát is beemelt. Az OSE csapatát Tanács Attila próbálta versenyben tartani, a negyed hajrájában Sonyák Béla és Krivacsevics Márkó váltottak triplát, az első 10 perc után 12 ponttal vezetett a Vasas.

A második szakasz Ughy Albert triplájával kezdődött, 10 ponton belülre kerültek a vendégek. Ügyes leosztásból a jó ütemben belépő Zsemlye Sándor talált be. Inkább a küzdelem, a harc dominált, jól védekeztek a csapatok, kevés kosár esett, s azok is többnyire büntetőkből. Tartotta 10 pont körüli előnyét a Vasas, a negyed közepén Sonyák újabb hármasával került ismét a lélektani határon belülre az OSE. Hazai időkérést követően Katona Róbert felelt hármassal a vendégek triplájára. A félidő hajrájában Gorzsás Krisztián és Sonyák villanásaival zárkózott az Oroszlány, ráadásul Faragó egy technikait is "kidumált" magának, amely után Sonyák büntetőivel 5 pontra feljöttek a vendégek. A félidőt azonban a Vasas zárta jobban, mindkét Surmann fivér, előbb Gábor, majd Péter dobott egy.egy triplát, így "tízen túli" előnnyel térhettek pihenőre a hazaiak.

Katona-parádéval indult a második félidő, a hazaiak hétvédje gyorsan 8 pontot, miközben a túloldalon csupán druszája, Burai Róbert tudott 2-vel felelni. A szakasz közepén Chester Lewis is "megrázta magát", egy triplával majd egy duplával vétette észre magát. Az Oroszlányt Burai és Ughy próbálta versenyben tartani, ám a szakasz közepén Kiss Barnabás büntetőjével kerek 20 pontra nőtt a Vasas előnye. A negyed második felében két rutinos játékosa, Tanács, valamint Kiss Konrél büntetőivel próbált kapaszkodni az OSE, a záró negyed előtt 15 ponttal vezetett a Vasas.

A záró szakaszban aztán szinte "megállt a tudomány" a pasarétieknél. Több, mint 6 percen át nem talált az oroszányi kosárba a hazai gárda, igaz az OSE is "csupán" 6 pontot szerzett. 73-64-nél Surmann Péter dobott hazai szempontból igen fontos triplát, ám rögtön jött a válasz Wehnertől szintén egy hármas formájában. Ez egy újabb 7-0-s oroszlányi rohamot indított útjára. A végjátékban azonban a kritikus pillanatokban rendre jó megmozdulásokkal jelentkező Surmann fivérek bedobtak 2-2 büntetőt, Katona pedig az oroszlányi palánk alatt visszaszerzett labdából dobott kosarat. Wehner ugyan mindent megpróbált, ám e találatok bebiztosították a Vasas győzelmét, a csattanó a meccs végén Joel Nshimba zsákolása volt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/?hun2_plyf_27

Vármegyei szövetségek