Női válogatottunk újabb győzelme Csehországban
11
Jun
2016
Női válogatottunk újabb győzelme Csehországban
2016. június 11.  |  23:20
Női válogatottunk 66-59-re legyőzte a cseh U20-as válogatottat a csehországi Hradec Kralovéban zajló négyes tornán.

Magyarország - Csehország U20 66-59 (18-13, 8-11, 17-14, 23-21)
Hradec Kralove 300 néző
Vezette: Dolinek, Blahout, Linhart
Magyarország: Medgyessy 3, Fegyverneky 16, Dubei 8, Zele, Krivacsevics 16 Csere: Raksányi 6, Varga 5, Licskai 6, Mansare 6, Böröndy
Szövetségi kapitány: Stefan Svitek
Csehország B: Gaislerova 7, Berankova 5/3, Holesinka 11/9, Krivankova 2, Rokosova 19csere: Andelova , Kopecka6, Maleckova, Soukalova 2, Sipova, Mircova4, Vesela3
Szövetségi kapitány: Dávid Martinek

Az első napon - Románia ellen - aratott diadal után a cseh fiatalok ellen próbáltuk megszerezni a második győzelmünket. A cseh junior csapat az első meccsén remekül helytállt, a felnőtt válogatottjuk ellen szoros összecsapáson 80-69-re maradtak alul.

Négy gyors magyar ponttal indult a mérkőzés, melyen az előző napon történt sérülése miatt Nagy Dóra nem tudott pályára lépni. A cseh fiatalok nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, de egy-egyben nem nagyon tudták tartani a rutinos magyar játékosokat. A második negyed egy gól  plusz sportszerűtlen fault kombinációval indult, mely után 5 percig két magyar középtávoli magyar kosarat és egy 8 méteres cseh triplát láthatott a közönség. Mindkét csapat meglehetősen pontatlanul játszott ebben a periódusban. A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, de az utolsó két percben egy 8-0-s időszakot produkált a magyar együttes. A záró szakaszban sorra szerezte a labdákat a magyar válogatott, és bár nem minden labdalopást követett magyar kosár, azért lassacskán 10 pont felé nőtt az előny.  A csehek azonban nem adták fel, pontosabb büntetőzésüknek köszönhetően közelebb araszolgattak. Krivacsevics Tijana és Fegyverneky Zsófi rutinja a vègjátèkban egyértelműsìtette a magyar győzelmet.
Vasárnap délben a cseh felnőtt válogatott ellen a tornagyőzelemért lép pályára a magyar válogatott, amelynek a nyári edzőtáborban ez lesz az utolsó megmérettetése.

Fotó:wbasket.hu 

Vármegyei szövetségek