B3x3 U18-as VB: bronzérem a zsákoló és a dobóversenyről
05
Jun
2016
B3x3 U18-as VB: bronzérem a zsákoló és a dobóversenyről
2016. június 5.  |  22:10
Mozgalmas volt a vasárnap Kazahsztánban, az Asztanában rendezett 3x3-as U18-as világbajnokságon, hiszen befejeződtek a küzdelmek. A tegnapi rossz idő miatt néhány összecsapást a mai nap reggelére halasztottak.

Az már biztos volt, hogy a csoportját veretlenül nyerő leány válogatottunk a spanyolokkal csap össze a négy közé jutásért. A küzdelmes mérkőzésen bő 3 perccel a befejezés előtt már-már győzteseknek látszottak a spanyolok, akik 8-4-re vezettek. Ezt követően azonban egy remek 3 percet produkálva egy 6-1-es rohammal - amelyben volt Kányási Veronikától büntető, Gereben Líviától dupla, Mérész Beatrixtől szép középtávoli kosár - 12 másodperccel a vége előtt Gereben egy jó büntetőjével fordítottak lányaink. Az utolsó szó azonban ezúttal sajnos ellenfelünké volt, egy bravúros duplával a végén visszavették a vezetést, s nyertek az ibériaiak.

Az U18-as Eb-n két 16 éves játékossal a csapatban kifejezetten stílusosan, szellemesen játszva veretlenül nyerték a magyar lányok a csoportjukat. Most a spanyolok megálljt parancsoltak nekik, de biztos, hogy a lányok rengeteg tapasztalattal gazdagodva térnek majd haza.

Spanyolország-Magyarország 11-10

A magyar csapat pontszerzői: Gereben 4, Kányási, Mérész, Török 2-2.

Fiú válogatotttunknak mára maradt a Fülöp-szigetek elleni meccs, méghozzá egy gyakorlatilag ki-ki meccs, tehát aki kikap kiesik. A Durázi Krisztofer, Füzi Róbert, Gulyás Milán, Kerpel-Fronius Gáspár összetételű magyar csapat szinte az egész találkozó során vezetett, de 3 pontnál nagyobb előnyt egyszer sem tudott felépíteni, a Fülöp-szigetekről érkezett legénység fiainkra. Durázi zsákolása után 17-15-re vezettek még fiaink, ám a meccs utolsó 3 pontját a végjátékban pontosabb ellenfelünk szerezte, így mieink nem jutottak tovább.

Tegyük rögtön hozzá: iszonyú erős csoportba került a magyar legénység, hiszen a Fülöp-szigetek csapata mellett a legyőzött Brazília, valamint a spanyol és az előző világbajnokságot megnyerő új-zélandi válogatottal kerültek egy csoportba.

Két játékosunk az egyéni viadalokon vigaszalódott: Durázi Krisztofer a zsákolóversenyben, Füzi Róbert pedig a dobóversenyben szerzett bronzérmet.

Vármegyei szövetségek