MAFC Kosársuli – Vasas Akadémia 77-86
29
May
2016
MAFC Kosársuli – Vasas Akadémia 77-86
2016. május 29.  |  15:25
MAFC Kosársuli - Vasas Akadémia 77-86 (7-24, 25-20, 15-22, 30-20

MAFC: Vujity-Zsolnai 4, CSÁNYI 15/6, Kólya 2, Frey 8, PÁRKÁNYI 20, Móri 4, TURI 13/3, Forreiter 2, Mózer 2, Gróf -, Szénási 3, Herló 4.

Vasas: RADICS 20, Szilas 2, Starosta 3/3, Kovách -, FARAGÓ 10, Schafrek 17/3, Dobsa 2, Kara 4, Linder -, Honti 12, TITTMANN 11, Balázs 5.

Nem érződött a csalódottság a csapatokon a tegnap elvesztett elődöntők miatt, mindkét gárda óriási elánnal vettette magát a küzdelmekbe. A Vasas három perc után egy nagyszerű rohanással meglépett (4-13), a MAFC egyből időkéréssel válaszolt. Hiába a taktikai szünet, a Vasas sokkal frissebbnek tűnt, pedig szombaton egy végletekig kiélezett meccsen kaptak ki a házigazda Debrecentől, míg a MAFC koránt sem játszotta ki magát a Székesfehérvár ellen. A Schafrek-Faragó-Honti trió által vezetett pasarétiek így már az első negyedben 17 pontos előnyre tettek szert.

A kötelező sorcsere után Starosta Gergő triplájával indult a játékrész (7-27), a MAFC pedig továbbra sem találta önmagát. Vittay Ambrus egészpályás letámadásra szólította fel fiait, mely jó húzásnak bizonyult, de mielőtt nagyobb baj lett belőle a Vasas időt kért (15-29). A folytatásban Radics Gerzson dobott gyors egymásutánban három kosarat, visszaállítva ezzel a húszpontos differenciát. A védekezésváltás láthatóan felébresztette Csányi Kristófékat, a pasarétieknek pedig nagyon nem ízlett. Túri Gergely 8 méteres triplájával hosszú idő után újra tíz ponton belül kerültek a piros-feketék (38-29), a félidőre azonban így is 12 egységnyi különbséggel mehettek a felek.

A fordulás után a legerősebb ötösök feszültek egymásnak, a MAFC hatalmasat küzdött, agresszív védekezésüket továbbra is megtartották, s bár többször is voltak 10 ponton belül, de a hátrányukon nem tudtak jelentősen faragni. A játékrész végéhez közeledve Schafrek és Radics újra megrázta magát, így a MAFC időt kért (45-61), de a záró felvonásra így is 19 pontos pasaréti vezetéssel készülhettek a csapatok.

Párkányi Ádám kettő plusz egyes akciója után egy technikai hibát is kapott Linder Ádám, ez nem csak az eredmény miatt volt felelőtlenség (57-70), de a fiatal tehetség ezzel kipontozódott. A Vasas nem esett össze, taktikus játékkal őrizte előnyét, nem siették el támadásaikat, s a megítélt büntetőket jó százalékkal értékesítették. Magyar Zoltán tanítványai így megérdemelten szerezték meg a bronzérmet, az egész tornán színvonalas kosárlabdát bemutató MAFC pedig kénytelen volt ezúttal a negyedik hellyel megelégedni.

Vittay Ambrus: Szeretnék gratulálni a Vasasnak, megérdemelten nyertek. Az a jó kapcsolat ami köztünk edzők között és a játékosaink között van az egyedülálló, ez ilyen fiatal korban óriási dolog úgy gondolom. Gratulálok a saját csapatomnak is, az első napokban iszonyatosan sokat kiadtunk magunkból, és talán a végére kicsit elfáradtunk. Büszke vagyok a srácokra, hogy az utolsó sípszóig küzdöttek, és köszönöm az egész éves munkájukat. Köszönjük a Debrecennek a szervezést, csodásan éreztük magunkat, méltó helyszíne volt egy országos döntőnek. Gratulálok az összes csapatnak, és sok sikert kívánok nekik a jövőre nézve.

Magyar Zoltán: Nagyon örülünk a harmadik helynek, bár egy kicsit savanyú a szőlő. Gratulálok mindenkinek, aki idáig eljutott, azt gondolom, hogy egy nagyon színvonalas torna volt.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_648 

Vármegyei szövetségek