Soproni Sportiskola – Zsíros Akadémia Kőbánya 70-73
29
May
2016
Soproni Sportiskola – Zsíros Akadémia Kőbánya 70-73
2016. május 29.  |  13:36
Soproni Sportiskola - Zsíros Akadémia 70-73 (21-18, 17-16, 12-13, 20-26)

Sopron: MESZLÉNYI 8/3, Csende 2, Schöll 6, Balogh -, BELLA 16/3, Kertész -, Simon 2, Tabajdi 3, Graf 5, VÁMOSI 10, GÁSZNER 8, CSÁTALJAI 11.

Kőbánya: Pafféri 2, Szidor B. 5/3, Szidor L. -, SEMMELVEIS 13, Györkös 7/3, Vámos -, Papp 7, KOLOK 15, SZŰK 15, Imolay 9, Vasas -, Uhlik -.

Motiváltan kezdték a csapatok a helyosztót, 7-7ig felváltva estek a kosarak, ám ekkor a Sopron egy 9-0-s etapot produkált. A Kőbányai kosárcsendet Szidor Bálint törte meg, s ha már így tett, gyorsan dobott egy hárompontost is (16-12). Tápai Zsolt együttese óriási hajrába kezdett, s három pontra megközelítette a Csátaljai Barna által húzott Sopront.

A második ötösök játéka is szinte megegyezett az előző negyedbeli mozgásokkal, látszott, hogy mindkét oldalon tudatos szakmai munka folyik. A fővárosiak 24 egységnél Györkös lepördülés utáni ziccerével utolérték ellenfelüket, a Sopron azonnal időt is kért. Hiába vezetett már öt ponttal is a Zsíros Akadémia, egy játékrész végi rövidzárlatnak köszönhetően Bali Ádám együttese vezetett négy egységgel a nagyszünetben (38-34).

A térfélcsere után a budapestiek akarata érvényesült inkább, Szűk Zsombor vezérletével a vezetést is átvették (38-40). A Sopron szép lassan felébredt, s az egál közeli eredmény állandósult. A negyed végi rohanásból ismét Meszlényi Róberték jöttek ki győztesen, így három pontos előnnyel várhatták a záró felvonást.

A negyedik negyedben percenként változott a vezető kiléte, nagyon izgalmas csatává alakult a találkozó. 59-59-es állásnál kicsit kapkodóvá vált a játék, mindkét csapat sebességi fokozatot váltott védekezésben, így sokáig nem született kosár. A kosárcsendet Csátaljai Barna törte meg három perccel a vége előtt, de Semmelveis szinte azonnal válaszolt. Két perccel a vége előtt Bella Ádám dobott egy triplát, a Kőbányának erre is volt válasza Györkös Richárd révén (64-64). Az utolsó perc egy pontos Zsíros Akadémia előnnyel kezdődött, Kolok Balázs dupláját követően pedig időt kért a dunántúliak mestere (65-68). Kőbányai büntető után Gászner hozta közelebb csapatát (67-69), Györkös büntetőire pedig Csátaljai válaszolt egy triplával, így már csak egy volt közte (70-71). A hátralévő időbe már csak Szűk kettese fért bele, így óriási csata után a Zsíros Akadémia Szerezte meg az ötödik helyet, míg az egész tornán szimpatikusan kosárlabdázó Sopron a hatodik lett.

Bali Ádám: Kiélezett végjátékban sajnos nekünk jött ki rosszul a lépés, pedig a fiúk nagyon nagyot küzdöttek. Gratulálok ellenfelünknek, de a srácaimnak is, hiszen mi vagyunk az ország hatodik legjobb csapata. Büszke vagyok rájuk.

Tápai Zsolt: Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk az ötödik helyet, nekünk ez felért egy bajnoki címmel, pláne egy ilyen mérkőzésen, ami úgy gondolom, hogy egy igazi kosárlabda mérkőzés volt. Gratulálok a csapatomnak az egészéves munkájához.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_647 

Vármegyei szövetségek