Atomerőmű KSC Szekszárd – BEAC-Újbuda KA 55-51
29
May
2016
Atomerőmű KSC Szekszárd – BEAC-Újbuda KA 55-51
2016. május 29.  |  13:33
Atomerőmű KSC Szekszárd - BEAC-Újbuda KA 55-51 (10-8, 15-11, 14-9, 16-23)

Az 5. helyet eldöntő összecsapás két résztvevője legutóbb csütörtökön találkozott egymással a csoportmeccsek során. A mérkőzés a BEAC 68-60-as sikerével zárult. A BEAC két nyert és két vesztett meccsel jutott idáig, a Szekszárd mérlege: egy győzelem, három vereség volt.

A Szekszárd a tornán pocsék kezdés után tegnap végre magára talált, és igazolta, hogy helye van a legjobbak között. A BEAC tegnap a keresztjátékban hatalmas küzdelemben gyűrte le a DVTK gárdáját. Mindkét együttes győzelemmel szerette volna zárni a nyolcas döntőt.

A találkozó hatalmas iramban és hangzavarban kezdődött. Dudák, dobok, trombiták mellett Viszmeg Míra és Varga Viktória gyors két-két pontja adta meg a meccs alaphangját. 4-4-nél egy percre elcsendesedett a csarnok, Juhász Gábor kikérte első idejét. A tini korú Renczes Rebeka második dupláját szerezte (8-4), mikor Haris Ildikó, a BEAC trénere hívta magához egy percre lányait. Szűcs Zsanett itta mestere szavait, és négy pontot tett bele hirtelen a kék-fehérek gyűrűjébe (8-8). A mozgékony Viszmeg hatodik pontjával alakult ki a negyed végeredménye (10-8).

A második szakaszban a friss második sorok csaptak össze. A szekszárdiak ásza, Liszkai Rebeka helyezte először a gyűrűbe a labdát. A példa ragadós volt, Marsai Dóra, Koller Valéria és Miklós Melinda is betalált, a feketéktől Várszegi Réka és Kiss Anna is így tett (18-13). Négy perccel a negyed vége előtt a fiatal Miklós labdát lopott, és nem hibázott (22-13). Majd nagy kapkodás itt is, ott is, mire a Szekszárd trénere kért szüntet, hogy megpihentesse és eligazítsa lányait. A nagyszünet előtti utolsó pontokat az újbudai Csernik Zita szerezte, utolsó másodpercben elengedett távoli dobása csont nélkül hullott a gyűrűbe (25-19).

A fordulás utáni harmadik percben Szűcs Zsanett elégelte meg a sok kihagyott helyzetet, és felzárkóztatta csapatát (25-21). A tolnaiak edzője, Juhász Gábor azonnal időt kért. Vincze Nikolett magára is talált, és szórt egy ötöst, majd Liszkai triplájával már 33-22-re ment a Szekszárd a negyed felénél. Előnyüket őrizték a kék-fehérek (37-26), a BEAC időkéréssel próbálta meg rendezni sorait. Csernik egy perccel az etap vége előtt tíz pont alá hozta vissza csapatát (37-28), hiába, Renczes két darab egypontosával újra kétszámjegyű lett a differencia (39-28).

A záró tíz percre a BEAC jött ki motiváltabban, Várszegi öt ponttal gazdagította saját és csapata gyűjteményét (39-33), újra nyílttá téve a találkozót. Galántai ezt megtoldotta egy 2+1-essel (39-36), amire Liszkai egy újabb hármassal és két egyessel reagált (44-36). Várszegi-Liszkai dobópárbaj alakult ki, zsinórban ötször csak ők találtak gyűrűbe, de Renczes közbeszólt (51-43). Két perccel a lefújás előtt Csernik és Galántai dupláival ismét csak négy pont volt különbség (51-47) Még 90 szekundum volt hátra, mikor Molnár Zsófia kettesével egy labdányira feljött a BEAC (52-49). Galántai két elhibázott büntetője után a lepattanóból visszatett duplájával már 52-51-et mutatott az eredményjelző. Liszkai a végén még dobott egy duplát, Viszmeg meg egy szimplát (55-51). Örült a Szekszárd, megszerezte az 5. helyet!

Legjobb pontszerzők: Liszkai 21, Viszmeg 11, Renczes 8, illetve Várszegi 11, Szűcs 10, Galántai 9, Csernik 8.

Juhász Gábor (Szekszárd): - Gratulálok lányaimnak, hogy bebizonyították - elsősorban saját maguknak - , hogy miért is kerültek ide. Nagyon mélyről kellett visszajönnünk a torna során. Az egész éves munkájukat illetően dicséret illeti az összes itt lévő játékost és azokat is, akik otthon maradtak.

Haris Ildikó (BEAC): - Sajnos az egész döntő alatt egyszer sem sikerült megmutatnunk az igazi játékunkat. Gratulálok a Szekszárdnak az 5. helyhez, a DVTK-nak meg nagyszerű szervezéshez!

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_327

Vármegyei szövetségek