Soproni Darazsak Akadémia – DVTK-ÉLKSK 77-51
29
May
2016
Soproni Darazsak Akadémia – DVTK-ÉLKSK 77-51
2016. május 29.  |  11:30
Soproni Darazsak Akadémia - DVTK-ÉLKSK 77-51 (12-11, 24-19, 14-10, 27-13)

A 7. helyet eldöntő összecsapás két résztvevője legutóbb csütörtökön találkozott egymással a csoportmeccsek során. A mérkőzést a Sopron 81-42-re nyerte. A DVTK eddig mind a négy meccsén alul maradt, a Sopron mérlege: egy győzelem, három vereség.

Tegnap a hazaiak edzője, Schmidtné Csoó Andrea „beígérte" a 7. helyet, a soproni tréner Veres Judit viszont nagyon csalódott volt a keresztjáték során elszenvedett vereség után, kiemelve hogy a lányok zöme fejben nem bírja el a kosárlabdát. Ilyen előzmények után nehéz volt megjósolni, mit hoz a mai alsóházi helyosztó.

A maroknyi, de annál lelkesebb szurkolótáborok biztatása közepette emelkedett magasba a labda. A reggeli kezdés ellenére frissen, nagy lendülettel vetették magukat harcba a csapatok. A tegnap extrát nyújtó, 20 lepattanót szerző Ocsenás Flóra duplája adta meg a meccs alaphangját. Kecskés Karina és Juhász Réka betörésekből tett hozzá a diósgyőriek pontgyűjteményéhez, a túloldalon Varga Sára pontos tempóival, Inczédi Borbála közeli kosaraival hívta fel magára a figyelmet. Nyolc perc után 10-10-et mutatott a tábla. Inczédi kettese, Kecskés egyese zárta a negyedet (12-11).

A második felvonásban Gyöngyösi Fanni szépen kijátszott helyzetből és egy mutatós tempóból növelte az előnyt négy ponttal, amit Karácsony Tamara megfejelt még 2+1-gyel. Válaszul Szegeczki Nóra és Bányai Boglárka lerohanásokból szépített (19-15). A Sopronnak nem tetszett a hazaiak diktálta hatalmas tempó, időt kértek. De Bányai és Kababik Bianka három-három pontjával már a DVTK-nál volt ismét az előny (19-20). Fordításra, fordítás volt a felelet, Farkas Fanni és Karácsony pontos dobásainak köszönhetően három és fél perccel az etap vége előtt újra a Sopron vezetett (32-23). A hazaiak sorra hibázták el a kiharcolt büntetőiket, a negyedben hetet is kihagytak, mindemellett Szalontai Dorina dudaszó környékén elengedett kettesét a bírók előbb megadták, majd visszavonták.Ennek ellenére látótávolságon belül maradt a piros-fehér gárda (36-28).

A nagyszünet után Inczédi-Szegeczki kosárváltással indult a játék (38-30). Majd a piros 8-as, Kecskés a zöld 8-as Vargának adott egy gyönyörű blokkot. A DVTK nem tudott mit kezdeni a Sopron agresszív védekezésével, a negyed felénél Cser Zsófia kettesével már tíz pont fölé duzzadt az előny (44-32). Szalontai triplájával újra éledni látszottak a hazai remények (46-37), ám a negyed utolsó percben Békés Boglárka bebirkózott egy duplát, megnyugtatva ezzel csapatát (50-38).

Hét gyors egységgel bekezdett a Sopron az utolsó játékrészben, 90 másodperc elteltével 57-38 volt az állás. A diósgyőri időkérést követően sem változott a játék képe, a zöldek domináltak, Varga és Gyöngyösi is többször betalált, a hazaiakban a ponterős Kecskés igyekezett tartania a lelket (65-45). Az utolsó három perc Varga és Ocsenás „tempóváltásával" kezdődött (69-47). De a mérkőzés ekkor már eldőlt, a Sopron a második negyed felétől kontroll alatt tartva a meccset, másodszor is legyőzte a rendezők csapatát, megszerezve ezzel a 7. helyet (77-51).

Legjobb pontszerzők: Karácsony 17, Békés 12, Gyöngyösi 12, Varga 12, illetve Kecskés 13, Szegeczki 10.

Veres Judit (Sopron): - Jó játékkal búcsúztunk az országos döntőtől. Meg kell tanulnunk, hogy egy döntőnek mind az öt meccsén ilyen mentalitással kell pályára lépni.

Schmidtné Csoó Andrea (DVTK): - Helyzeteinket sorra kihagytuk, a védekezés sem ment úgy, mint tegnap, ráadásul újabb kulcsjátékosunkat vesztettük el sérülés miatt. Idegeink felőrlődtek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_326

Vármegyei szövetségek