Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – Budapesti Honvéd 86-53
29
May
2016
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia – Budapesti Honvéd 86-53
2016. május 29.  |  11:21
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Budapesti Honvéd 86-53 (18-10, 22-17, 27-16, 19-10)

Szombathely: GOSZTOLA 15, SIPOS 10, SÖVEGJÁRTÓ 11, VARGA Á. 8, Zelkó 2, Kenéz 3, Rédei 6, Földes 2, NÁRAI 16, Viniczay 4, Kiss 3, Varga B. 6.

Honvéd: Kóródi 7, TANOH DEZ 13, Kovács -, Nemes -, Dávid -, ERDEI 11, Csók -, KŐSZEGI 11, Tóth 3, Szulovszky 6, Rausch 2.

Kissé álmosan kezdték a találkozót a felek, és bár „csak" a hetedik hely volt a mérkőzés tétje, szép lassan belelendültek a játékosok. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor a Szombathely változtatott a védekezésén, s jóval agresszívabban támadták a fővárosiakat, melynek meg is lett az eredménye (12-6). A játékrész végére Sövegjártó és Gosztola vezérletével még növelni is sikerült előnyüket, így hamar nehéz helyzetbe került a Kármán Domonkost nélkülözni kénytelen Budapesti Honvéd.

A sorcsere után Nárai Gergely kosarával már 10 pontra hízott a különbség (22-12). A fővárosiaknál elsősorban Tanoh Dez András csipkedte magát, de ez kevésnek bizonyult, a vasiak motivált játékának a félidőhöz közeledve meg is lett az eredménye. Losonczy Dániel csapata játékban méltó ellenfél volt, ám a lepattanó harcot csúnyán elvesztették. A játékrész Köszegi Adorján dudaszós hármas kísérletével záródott, s bár nem volt jó, dobás közben faultolták, a három értékesített büntetőnek köszönhetően pedig 13 egységnyire apadt a differencia. Váradiné Szarka Ildikó érthetően nem volt boldog az eset láttán.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a Szombathely üres zárásokkal, és agresszív betörésekkel, míg a Honvéd külső egy-egyekkel és befutásokkal operált. Négy perc után ismét húsz pont felé nőtt a különbség (58-36), a legerősebb ötösök támadásai sokkal olajozottabban működtek, potyogtak is a kosarak. A negyed végén Sipos Mátyás két gyönyörű kosarat is szerzett, az utolsó felvonásra pedig el is dőlt a találkozó (67-43).  Ekkor mindkét edző stáb bátran nyúlt a kispadjához, a cserék pedig éltek is a lehetőséggel. A Szombathely megérdemelten nyerte meg második mérkőzését is a tornán, s ezzel megszerezte a hetedik helyet, míg a Honvéd bár bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, még sok munka vár rájuk a folytatásban, hogy fel tudjanak zárkózni az elithez.

Váradiné Szarka Ildikó: Gratulálok a csapatomnak az egész tornán nyújtott teljesítményéhez, büszke vagyok rájuk.

Losonczy Dániel: Védekezés nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a Szombathelynek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_646 

Vármegyei szövetségek