Dávid Kornél Akadémia – MAFC Kosársuli 87-51
28
May
2016
Dávid Kornél Akadémia – MAFC Kosársuli 87-51
2016. május 28.  |  16:15
Dávid Kornél Akadémia - MAFC Kosársuli 87-51 (28-17, 18-9, 21-12, 20-13)

DKKA: Mészáros -, MOLNÁR 11, Áment 6, CSABA 10, ÁG 15, Csikós 8, Juhász 2, Körmönczi 10, Somlai-Kiss 7, Fehér -, Takács 2, AWOGBEMI 16.

MAFC: Vujity-Zsolnai 2, Csányi 2, Kólya -, Szombati 2, Frey 8, PÁRKÁNYI 15, Móri 3, Turi 8, Mózer 4, Szénási 2, Mihalics 2, Herló 3.

Gyors kosárváltásokkal kezdődött a találkozó, ezt követően azonban kissé kapkodóvá vált a játék, érződött a mérkőzés tétje a játékosokon. A Fehérvár higgadt le hamarabb, és Ág Kristóf kettő plusz egyes akciójával, és Seyi Owegbemi közelijével 11-4-re megléptek, rögtön időt is kért a MAFC. A Fehérvári center ellenszerét nagyon nem találták a fővárosiak, de óriási lelkesedéssel tizenegy pontos hátrányból (17-6) is sikerült visszakapaszkodniuk, de egy huszáros DKKA hajrának köszönhetően a negyed végére újra kétszámjegyű lett a különbség.

A második ötösök már az első pillanattól kezdve nagyon agresszívan védekeztek, a Dávid Kornél Akadémia továbbra is igyekezett kihasználni magassági fölényét, a fővárosiak pedig elsősorban betörésekkel operáltak. A védekezés olykor a durvaság határát súrolta, érződött, hogy mindkét együttes nagyon akarja a sikert. A különbség állandósulni látszott, így a fehérvári stáb egy Mózer Márton gyorsindítás után kikérte első technikai szünetét. A félidőhöz közeledve a játékvezetők kezéből kezdett kicsúszni a mérkőzés, nem is bírta idegekkel Vittay Ambrus, technikai hiba lett a vége, a DKKA pedig szép csendben húsz pontra növelte a különbséget (46-26) félidőig.

A fordulás után 6-0-s rohammal kezdett a Fehérvár, így nagyon nehéz helyzetbe került a MAFC. Awogbemivel továbbra sem tudtak mit kezdeni, ráadásul a támadásaik is akadoztak. Somlai-Kiss kosarával már harminc pont fölé is nőtt a különbség, így a találkozó gyakorlatilag el is dőlt. Mindkét edzői stáb gondolt a folytatásra is, és már ekkor bátran rotálták csapatukat. A záró felvonásra a lényegi dolgok már eldőltek, csak a különbség mértéke volt kérdéses. A Fehérvár teljesen megérdemelten jutott be a holnapi döntőbe, míg a MAFC készülhet a Vasas-Debrecen csata vesztese elleni bronzmérkőzésre.

Szigetvári Zoltán: A győzelmet a fegyelmezett játéknak köszönhetjük, mind támadásban, mind védekezésben megtették a fiúk amit kértem, s bár egy kicsit sok volt a faultunk, megérdemelten nyertünk. A második félidőben már tudtam pihentetni a legjobbjainkat a döntőre.

Vittay Ambrus: Szeretnék gratulálni a fehérvári játékosoknak, és az őket felkészítő edzőknek, a játék minden elemében sikerült felülmúlniuk bennünket. Minden országos döntőn van egy mélypont, nekünk ez a mai napon jött el fizikálisan és mentálisan is. Megpróbálunk ebből fölállni, és holnap még egyszer utoljára összeszedni magunkat, mindent bele fogunk adni.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_644

Vármegyei szövetségek