Zsíros Akadémia – Budapesti Honvéd 96-83
28
May
2016
Zsíros Akadémia – Budapesti Honvéd 96-83
2016. május 28.  |  14:53
Zsíros Akadémia - Budapesti Honvéd 96-83 (29-25, 27-19, 21-20, 19-19)

Kőbánya: Pafféri -, Szidor B. 6, Szidor L. -, SEMMELVEIS 19, Györkös 8, Vámos -, Papp 10, Kolok 7, SZŰK 16, IMOLAY 19, Vasas -, UHLIK 11.

Honvéd: Kóródi -, TANOH DEZ 10, Kovács -, Kármán 23, Dávid 3, ERDEI 20, Csók -, Kőszegi 1, TÓTH 15, Szulovszky 9, Rausch -.

Hatalmas iramban kezdték a csapatok a találkozót, a védekezéssel mindkét oldalon akadt probléma. A Zsíros Akadémiánál Semmelveis és Imolay húzták a csapat szekerét, míg a Honvádban Kármán Domonkos jutott tizenhárom pontig. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a negyedet a Kőbánya zárta jobban, így az első tíz percben négypontos előnyre tettek szert. A kötelező sorcsere után is megmaradt a találkozó gálamérkőzés jellege, potyogtak a kosarak. A Szűk-Uhlik páros vezérletével a negyed derekán meglépett Pápai Zsolt csapata, így tizenkét pontos fórral mehettek a nagyszünetre.

A térfélcsere után állandósulni látszott a különbség, a Honvéd elsősorban Kármánt igyekezett megjátszani a gyűrű alatt, a Darazsak pedig továbbra is agresszív betöréseikre alapoztak. A nagy adok-kapokból a Zsíros Akadémia jött ki jobban, a játékrész végéig még növelni is tudták előnyüket. Hiába zárkózott fel a Honvéd többször is tíz ponton belülre, a védekezésük valóságos átjáróház volt, így nem maradt esélyük a fordításra. A fővárosi rangadót így megérdemelten nyerte a győzelmet jobban akaró kőbányai együttes, így ők játszhatnak holnap a Sopronnal az ötödik helyért.

Tápai Zsolt: Jól ismertük az ellenfelünket, nyolcadik alkalommal csaptunk össze idén a Honvéddal, és mindig nagyon kemény meccseket játszunk egymással. A védekezésünkkel akadtak gondok, de szerencsére támadásban ismét kreatívak tudtunk lenni.

Losonczy Dániel: A fegyelmezettebb csapat győzött.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_643 

Vármegyei szövetségek