BEAC-Újbuda KA – DVTK-ÉLKSK 64- 56
28
May
2016
BEAC-Újbuda KA – DVTK-ÉLKSK 64- 56
2016. május 28.  |  14:42
BEAC-Újbuda KA - DVTK-ÉLKSK 64- 56 (8-12, 21-13, 19-17, 16-14)

A két együttes nem is olyan régen, a főtábla III. fordulójában találkozott egymással, akkor az Újbuda örülhetett (86-64).) A nyolcas döntő előző két napján a Diósgyőr három vereséggel a „B" csoport 4. helyén végzett, az Újbuda az „A" jelű négyesben a 3. helyet szerezte meg, egy megnyert meccs mellett kétszer kikaptak. A tét az volt, hogy a győztes holnap az 5. helyért, a vesztes a 7. helyért mérkőzhet.

A bemelegítésnél a BEAC-os Várszegi Rékát köszöntötte a sportcsarnok zenéje, a 14 éves hölgynek szólt a „Boldog születésnapot!" című sláger. Hogy a végén is ünnepelhessenek a fővárosiak, arra ekkor még másfél órát kellett várni.

A meccs elején tapsorkán fogadta a bizonyítási vágytól fűtött hazaiakat, de szemközt ülő újbudaiak szurkoló csoportja is kitett magáért a biztatás terén.

Bő egy perc elteltével Varga Daniella juttatott el egy labdát az ellenfél gyűrűjébe, majd nem sokkal később Kecskés Karina tette ugyanezt (0-4). Zúgott a „Hajrá Diósgyőr!"-, ahogy a meccs folyamán többször - , időt kért a BEAC. A fővárosiak első találatára kereken hat percet kellett várni, Mányoki Réka két büntetőt dobott pontosan, majd egy kettessel megfejelte, de nem feledkezhetünk meg a Juhász Réka három pontjáról sem (4-7). Kecskés triplájánál és Berecz Panna duplájánál is izzott a csarnok, csak Mányoki két 1 pontosa, és Varga Viktória dudaszónál elengedett kettese hűtötte le valamelyest a hazai kedélyeket (8-12). Az első negyed diósgyőri sikeréhez nagymértékben hozzájárult, hogy Ocsenás Flóra szorgosan szedte a lepattanókat, hét labdát húzott le a magasból.

A folytatásban az első hat pont büntetőből esett, négy itt, kettő ott (12-14). Várszegi Réka két közeli kettesével egalizált, majd átvette a vezetést a BEAC (16-14). Felváltva potyogtak a kosarak (25-23), a hazaiaknál Szalontai Dorina, Kababik Bianka és Szegeczki Nóra is betalált, a fővárosiaknál Galántai Alma, Kiss Anna, Nagyi Tímea, Gödri Anna jeleskedett. Az utolsó minutumban a harcosan, hasznosan játszó Szegeczki válaszolt Csernik Zita és Várszegi dupláira (29-25).

A második játékrész Juhász Réka nagyszerű betörésből szerzett 2+1 pontjával indult (29-28). Ezután Varga Viktória megszerezte negyedik, Ocsenás Flóra pedig első két pontját, Kecskés triplájával és büntetőivel újra vezetett a DVTK (33-36). Ocsenás támadólepattanót követő duplájával ötre nőtt a diósgyőri előny (33-38), így időt kért a BEAC. A következő két percből a szülinapos Várszegi vezérletével a fehérek jöttek ki jobban, és fordítottak (45-42). Az utolsó 60 másodpercben még Molnár Zsófia szerzett három pontot, két részletben (48-42).

A mindent eldöntő utolsó felvonásban Molnár ott folytatta, ahol abbahagyta, és Kababik is jegyzett egy pontot (50-43). Nagy volt az iram, a küzdelem, a szurkolók is mindent beleadtak. Öt perccel a vége előtt (53-45) kért egy kis időt a Diósgyőr. Szegeczki dupláját, majd Bányai Boglárka hármasát követően, más fél perccel a meccs vége előtt 59-54 állt a táblán. A végére elfogyott a DVTK ereje, a BEAC frissebb, pontosabb volt, és megérdemelten nyerte meg az izgalmakban bővelkedő találkozót.

Legjobb pontszerzők: Várszegi 16, Galántai 10, illetve Szegeczki 16, Kecskés 15.

Haris Ildikó (BEAC): - Nagy küzdelem volt, szerencsére egy idő után megtaláltuk a gyűrűt. Gratulálok a Diósgyőrnek.

Schmidtné Csoó Andrea (DVTK): - A lelkesedés már jobb volt, mint az előző meccseken, mindenki kitett magáért. Végre csapatként működtünk. Most is nagyon hiányzott sérült centerünk, Kiss Angelika. Holnap megszerezzük a 7. helyet.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_323

Vármegyei szövetségek