Soproni Darazsak Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd ­ 48-69
28
May
2016
Soproni Darazsak Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd ­ 48-69
2016. május 28.  |  12:24
Soproni Darazsak Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd ­ 48-69 (8-19, 11-17, 17-16, 12-17)

A miskolci döntőig vezető úton kétszer is összehozta a sors a két együttest, a főtábla fordulókban előbb szekszárdi, majd soproni győzelem született (89-69, 65-61). A nyolcas döntő előző két napján a Szekszárd három vereséggel az „A" csoport 4. helyén végzett, a Sopron a „B" jelű kvartettben a 3. helyet szerezte meg, egy megnyert meccs mellett kétszer vesztesen hagyták el a pályát. A meccs tétje az volt, hogy a győztes holnap az 5. helyért, a vesztes a 7. helyért mérkőzhet vasárnap.

A soproni főszurkoló dobszólójától és olléjától visszhangzott a sportcsarnok, mikor a bíró magasba dobta a labdát.

A tiniből feljátszó Renczes Rebeka triplájára, Varga Sára azonnal egy duplával válaszolt (2-3). A negyed derekán Vincze Nikolett pontjainak is köszönhetően megléptek a kékek (3-9). Veres Judit ezt nem állta meg szó nélkül, egy percet beszélt lányaihoz. Cser Zsófia nem hagyta cserben trénerét, és kettesével pillanatok alatt szépítettek a Darazsak. Itt is, ott is esett egy-egy kosár (9-11), ekkor Juhász Gábor kért időt, és tartott eligazítást. Vinczét, aki a pontszerzés mellett a lepattanózásban is jeleskedett, nem tudták tartani a sárgák.

A kisszünet után gyors kosárváltás történt, a két Petra, Kócsi és Schöll feleselgetett egymással. Majd Liszaki Rebeka percei következtek, öt pontja megugrasztotta csapatát (11-26). Négy perccel a negyed vége előtt a Sopron időt kért, a Szekszárd ekkor épp kétszer annyival járt előttük (16-32). Karácsony Tamara gyakorolhatta a büntetődobásokat ebben a játékrészben, nyolcból hatot be is pakolt a kosárba. Liszkai 11 pontjára azonban ez sovány válasz volt, így tovább hízott a kékek előnye (19-36).

A nagyszünetben a négy pontig jutó Kócsi Petra orvosi segítséggel, bicegve hagyta el a játékteret, nem tudta folytatni a játékot.

A fordulást követően már a legjobbakból összerakott sorok léphettek pályára, Varga Sára, Inczédi Boglárka és Cser Zsófia kosaraival közelítettek a sárga mezesek (25-36). A Szekszárd kért egy percet, hogy összekapja magát. Összekapta: Renczes, Vincze, Liszkai valamint Angyal Réka is pontosan célozott, és gyorsan összegyűjtöttek 11 pontot csapatuknak (25-47). Karácsony a hét darab egypontosához hozzátett végre egy duplát is (28-47), mindez az etap hetedik percében történt. Majd Varga villant egy beleállós tempóval, Viszmeg Míra pedig büntetőből 20-ra kerekítette a különbséget (30-50). Varga tíz pontja is kevés volt a negyedben, hogy a Darazsak jelentőset faragjanak a félidei hátrányból (36-52).

A tolnaiak tegnap fogadkoztak, hogy ma végre megmutatják igazi arcukat. Öt perccel a meccs vége előtt (38-60), biztosnak tűnt, hogy betartják, amit ígértek. Ehhez persze kellett Vincze megnyugtató öt pontja is. Miközben a Darazsak nem csipkedték magukat eléggé, nem rakták tele ellenfelük kosarát pontokkal, mindössze kettőre futotta hat perc alatt a negyedben (38-64). A legvégén a fiatal Andi Hanna triplájára, Balogh Viktória még dobott egy duplát.

Legjobb pontszerzők: Varga 15, Karácsony 9, illetve Vincze 24, Liszakai 17, Renczes 8.

Veres Judit (Sopron): - Nagyon sok összetevője van ennek a kudarcnak. A csapat 80 százaléka fejben nem bírja el a kosárlabdát. Gratulálok a Szekszárdnak!

Juhász Gábor (Szekszárd): - Nem szeretek más szavaival ékeskedni, de most meg kell tennem. Kniesz Bernadett kolléganőm mondatát idézve: Végre megérkeztünk az országos döntőre. Gratulálok a lányoknak, igazi csapatmunkával magabiztos győzelmet arattunk.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_322

Vármegyei szövetségek