Szombathelyi KA – Soproni Sportiskola 61-63
28
May
2016
Szombathelyi KA – Soproni Sportiskola 61-63
2016. május 28.  |  12:04
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Soproni Sportiskola 61-63 (15-23, 12-12, 16-10, 18-18)

Szombathely: Gosztola 4, Sipos 5, Sövegjártó 6, Krepli 2, Varga Á. 2, KENÉZ 15, Rédei 13, Földes -, NÁRAI14/3, Kiss -, Pajor -, Varga B. -.

Sopron: Meszlényi -, Csendes 2, SCHÖLL 7, BELLA 11/3, Kertész -, Simon 6, Tabjdi 8, Kemény -, Graf 2, GÁSZNER 16, Hajnal 2, Csátaljai 9.

A Nemzeti Serdülő Bajnokság harmadik napján az addig nyeretlen Sopron és a csoportjában harmadik Szombathelyi Kosárlabda Akadémia találkozott egymással. Sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, ám a negyed derekán a Sopron ritmust tudott váltani, és a Csátaljai-Bella-Tabajdi triónak köszönhetően, 10 pontos előnyre tettek szert. A vasiaknál elsősorban Kenéz Csaba villogott, ám erőfeszítései hiábavalóak voltak, csapata nyolc pontos hátrányt adott a második ötösnek.

A második negyedben rengeteg hibával kezdtek a felek, a különbség többször is tíz egység felé nőtt, de Váradiné Szarka Ildikó tanítványai mindig vissza tudtak jönni. A Sopron agresszívan ment minden támadólepattanóért, aminek meg is lett az eredménye, rengeteg második esélyt kaptak Schöll Rihárdék. Az alacsony színvonalú negyedben nem változott a differencia, így nyolc egységnyi soproni vezetéssel mehettek a nagyszünetre a felek.

A fordulás után bent maradt az öltözőben a Sopron, így két perc alatt újra látótávolságon belülre kerültek Nárai Gergelyék, sőt a negyed derekára egyenlíteni is tudtak (37-37). Az egál közeli eredmény egészen a végjátékig megmaradt, hol egyik, hol másik csapat vezetett pár ponttal. A Sopron inkább gyorsindításokból, míg a vasiak elsősorban felállt védelem elleni betörésekből voltak eredményesek. Az izgalmas végjátékból a Sopron jött ki jobban, így Bali Ádám tanítványai nyerték a nyugat-magyarországi rangadót, s játszhatnak holnap az 5. helyért.

Váradiné Szarka Ildikó: Gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek, de azt meg kell tanulniuk, hogy a két játékvezető is hozzátartozik egy kosárlabda mérkőzéshez. Gratulálok a Sopronnak.

Bali Ádám: Büszke vagyok a srácokra, hogy a tegnapi vereség után fel tudtak állni, és megmutatták azt, hogy hogyan kell tiszta szívvel küzdeni. A Szombathelytől sajnos kétszer is kikaptunk az alapszakaszban, de amikor a legjobban kellett oda tudtuk tenni magunkat. Gratulálok a csapatomnak!

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_642 

Vármegyei szövetségek