Debreceni KA-DSI – MAFC Kosársuli 86-69
27
May
2016
Debreceni KA-DSI – MAFC Kosársuli 86-69
2016. május 27.  |  22:42
Debreceni KA-DSI - MAFC Kosársuli 86-69 (17-24, 20-12, 26-23, 23-10)

DKA-DSI: Czeglédi -, Horai 4, Nemes 6, SOMI 12, VARGA 19, PETRIKOVITS 8, Sass -, Czövek -, Kalmár 2, Stupek 8, NEUWIRTH 23, Szabó 4.

MAFC: Vujity-Zsolnai 4/3, Csányi 9, KÓLYA 2, Szombati 1, FREY 10 , PÁRKÁNYI 31, Móri -, Turi 2, Forreiter 2, Mózer -, Szénási -, Herló 8.

A MAFC kezdte jobban az összecsapást, 8-0-s rohanásuk korai hazai időkérést eredményezett. Megtette a hatását a rövidszünet, a DKA-DSI Somi Miklós vezetésével hamar kiegyenlített (9-9). A folytatásban a fővárosiak ismét megrázták magukat, de a hajdúságiak gyorsindításaiknak köszönhetően nem szakadtak le jelentősen. A tornán eddig nagyszerűen működő debreceni védekezés ezúttal nem zárt tökéletesen, így a negyed végén 17-22-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A második ötösök egyaránt egészpályás letámadással próbálkoztak, óriási harc folyt minden labdáért, a játékvezetők pedig engedték a kemény játékot. A negyed derekára a Neuwirth-Stupek páros kosaraival egy pontra zárkózott a DKA-DSI (27-28), így a fővárosiak voltak kénytelenek időt kérni. Varga Máté büntetőjével a félidőhöz közeledve már a Debrecennél volt az előny (30-29), sőt az agilis mezőnyember vezérletével sikerült is azt megtartani.

Gyors kosárváltásokkal kezdődött a harmadik negyed, majd egy-két véleményes játékvezetői ítéletet után Cserfalvi Istvánnál elszakadt a cérna, technikai hiba lett az eredménye. A sípmesterek ezt követően kis túlzással mindenre faultot fújtak, így másfél perc után (!) már mindkét gárda bónuszban volt. A feszült percek után a cívisvárosiak nyugodtak meg hamarabb, Neuwirth Bence kosarával már 7 ponttal is vezettek (52-45), de vendégek egy perc alatt felzárkóztak. A találkozó inkább hasonlított egy döntőhöz, mint egy csoportmérkőzéshez, fantasztikus hangulatot varázsoltak a kilátogató nézők, a cserék pedig egy emberként bíztatták társaikat.

Az utolsó játékrész négypontos hajdúsági előnnyel kezdődött, sokáig nem is változott a különbség, felváltva estek a kosarak, a csapatoknak pedig két mérkőzésre elég személyi hibájuk volt már ekkor. Az extázisban kosárlabdázó Varga könnyedén játszotta ki a fővárosiak letámadását, vezetésével a végjátékra tíz pontra nőtt a hazaiak fórja (75-65). A színvonalasan kosárlabdázó és óriásit küzdő MAFC a végére kicsit elfáradt, így magabiztos debreceni siker született, joggal szólt kórusban a „Szép volt fiúk".

Cserfalvi István: Ezzel a győzelemmel csoportelsők lettünk, ráadásul ez volt a huszonötödik sikerünk a szezonban, és még mindig veretlenek vagyunk. Szeretnénk ezen az úton még tovább menni, de az a legfontosabb hogy a következő napokban az éremért játszhatunk.

Vittay Ambrus: Gratulálok a Debrecennek, a torna talán eddigi legszínvonalasabb meccsét játszottuk, még ha az eredmény talán kicsit túlzó is. Egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra, hatalmas szívvel és akarással játszottak végig, de ez most így sikerült. Köszönjük a rivális csapatok bíztatását, és az egész közönségnek, hogy ilyen nagyszerű hangulatot varázsoltak. Megpróbáljuk kipihenni magunkat, és a holnapi elődöntőben a legjobbunkat nyújtani.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_641 

Vármegyei szövetségek