Török Flóris-Törekvés SE – BEAC -Újbuda KA 60-50
27
May
2016
Török Flóris-Törekvés SE – BEAC -Újbuda KA 60-50
2016. május 27.  |  19:41
Török Flóris-Törekvés SE - BEAC -Újbuda KA 60-50 (11-13, 18-23, 16-11, 15-3)

A budapesti csapatok jól ismerik egymást, hiszen az alapszakaszban és a főtábla első körében is megmérkőztek egymással. A mérleg egy Török-diadal (68-63), egy BEAC-siker (73-61). A tegnapi és mai találkozóikon pedig mindkét csapat 1-1 győzelmet és vereséget gyűjtött be. A tét óriási volt: a győztes a négy közé jut, és biztosan éremért játszik.

Hatalmas hangorkán közepette vágtak nekik a csapatok a csoport második helyét eldöntő ütközetnek. A szemközt ülő szurkolótáborok fergetegesen biztatták övéiket. Fej-fej mellett haladtak a gárdák, 4 perc után 4-4 állt a táblán. Aztán Varga Viktória duplájára Bara Nikoletta egy ugyanolyannal felelt. Amint meglépni látszott a BEAC (6-9), a törökök mestere azonnal időt kért, és jó tanácsokkal látta el lányait (8-9). Ezt az újbudaiak zokon vették, és rögtön időkéréssel reagáltak. Vibrált a levegő a csarnokban. A negyed végén a hét pontot termelő, BEAC-os Molnár Zsófia pazar távoli tempójának tapsolhatott a fekete mezesek szurkolóserege.

A folytatásban sem hagyott alább az iram és az izgalom. Várszegi Réka és Nagy Tímea is berámolt gyorsan 4-4 pontot, megugrott az Újbuda (16-23), a Törekvés egy perc szünetet kért. A pauza után a fekete-fehérek előnye tovább nőtt (22-33). Sváb Gréta negyedbeli nyolc egységével - köztük egy mutatós triplával - próbálta meg életben tartani a Török-reményeket, míg a másik oldalon Galántai Alma (4 pont) is felzárkózott a gólgyártásban, Nagy (9 pont) és Várszegi (8 pont) mellé.

A második félidő elején a tegnap pihentetett Wentzel Nóra valamint Altmann Anna és Dobos Kíra is ejtett egy-egy kosarat, a Törekvés egy dobásra megközelítette ellenfelét (35-38). Tovább tartott az üldözőverseny, Sváb büntetőjével 42-45-re alakult az eredmény, felcsillant az esély, időt kért a Török-Flóris. Majd Altmann hármasával egalizált (45-45). Tíz szekundummal az etap vége előtt Galántai helyezett el egy plusz egy büntetőt a Török- gyűrűbe.

A nap legizgalmasabb meccsén, a záró szakaszt Wentzel egy kettessel nyitotta, ráadásként még egy szimplát is bepakolt a karikába, vezetett a Török (48-47), szünetet kért a BEAC. Sváb duplát szórt, Várszegi 2+1-essel egyenlített (50-50), négy perccel a vége előtt. A végjátékban Wentzel, a csodafegyver pontosan tüzelt, ahogy Sváb is ezt tette, erre jött még Altmann hármasa (57-50). Egy perc volt hátra, mikor Wentzel, majd Dobos is betalált, így a drámai csatában Török-győzelem született.

Legjobb pontszerzők: Sváb 13, Wentzel 12, Altmann 10, illetve Várszegi 14, Nagy 9, Molnár 9.

Szilaski Tamás: - Az első félidőt követően nem gondoltam volna, hogy fel tudunk állni. Azt kértem a lányoktól, hogy „haljanak" meg a pályán, ha kell, ezt meg is tették. Gratulálok nekik, nagyot küzdöttek.

Haris Ildikó: - Nagyon csalódott vagyok. Gratulálok a Törekvésnek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_320

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek