Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia 99-76
27
May
2016
Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia 99-76
2016. május 27.  |  17:48
Dávid Kornél KA - Vasas Akadémia 99-76 (26-20, 20-21, 27-19, 26-16)

Dávid Kornél KA: Mészáros 5, Káldy -, Molnár 4, Áment 7, Csaba 7, Tóth -, ÁG 14, Körmöczi 5, SOMLAI-KISS 18/3, Fehér -, Takács 9, SEYI AWOGBEMI 30/3.

Vasas Akadémia: RADICS 30/3, Szilas -, Sebestyén -, Starosta 11/3, Kovách 3/3, Schafarek 13, Dobsa 2, Kara -, Lindner -, Honti 3/3, TITTMANN 10, Balázs 4.

A csoportelsőség volt a mérkőzés tétje. Nagy iramban kezdtek a csapatok, ám nem mindig pontosan. 5 perc elteltével a Dávid Kornél Akadémia kosarasai vezettek, ám rendre jöttek a távoli és közeli válaszok a budapesti csapattól. (18-12). Schafarek betörései és távoli kosarai tartották a Vasast pár pont közelében. A negyed sikeres fehérvári támadással, plusz egy Ág büntetővel ért véget. (26-20).

A második negyed első kosarát a Vasas dobta Radics révén. A kemény fehérvári védekezésnek köszönhetően a Vasas támadásai folyamatosan akadoztak. Az ötödik percben újra Radics villant egy értékesített ziccerrel. Viszont a fehérváriak folyamatos sikeres támadásaikkal tíz pontra tudták növelni vezetésüket. (37-27). Kovách sikeres hárompontosával kezdett zárkózni ellenfeléhez a pasaréti csapat, ám a Somlai-Kiss vezette fehérvári csapatnak mindig volt válasza. A játékrész végére új lendületet vett a Vasas Akadémia, és előbb Balázs hárompontosával, majd Radics közeli dobásával faragták le hátrányukat öt pontra a félidei szünetre. (46-41).

A félidei szünet után a Dávid Kornél KA kezdte jobban a játékrészt Seyi Awogbemi kettő plusz egyes kosarával és Somlai-Kiss hárompontosával. (52-43). Ezután viszont Radics pillanatai következtek, előbb egy hárompontost, majd egy ziccert értékesített. A Vasas próbált zárkózni, de a székesfehérvári csapat stabilan őrizte tíz pontos előnyét. A negyed végére növelni is tudták előnyüket. (73-60).

A negyedik negyedben sem változott a játék képe, a Székesfehérvár kezdett ellépni ellenfelétől. Somlai-Kiss először egy értékesített ziccerrel, majd két bedobott büntetőjével tizennégy pontra növelte csapata vezetését. (82-68). A Dávid Kornél KA a mérkőzés végére sem lassított a tempóval, és Seyi Awogbemi kosarával húsz pontra növelte csapata előnyét. (92-72). Az utolsó két percben már csak a pontos végeredmény volt kérdéses.

Szigetvári Zoltán: Nagyon nehezen indult a mérkőzés. Nagyon szépen játszott a Vasas, nem tudtuk kihasználni magassági fölényünket, de a második félidőre azért minden dolog a helyére került, és végülis úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt elképzeltük.

Magyar Zoltán: Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó mérkőzést játszottunk, az előző mérkőzésekhez képest sokkal inkább a saját játékunkat játszottuk. Mindig jó mérkőzéseket játszottunk a székesfehérváriakkal, ma sajnos ennyit bírtunk. Az eredmény azt mutatja, hogy tényleg jó formában vagyunk, és várjuk a holnapi ellenfelünket.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_635 

 

Vármegyei szövetségek