MAFC Kosársuli – Soproni SI 75-70
27
May
2016
MAFC Kosársuli – Soproni SI 75-70
2016. május 27.  |  13:20
MAFC Kosársuli - Soproni SI 75-70 (19-20, 14-17, 17-15, 25-18)

MAFC: Vujity-Zsolnay 7, Csányi 4, Kólya -, Szombati 7, Frey -, Párkányi 32, Móri-, Turi 5, Forreiter -, Mózer 2, Szénási 8, Herló 10.

Sopron: Meszlényi -, Csendes 5, Schöll 15, Bella 14, Kertész 4, Simon -, Tabajdi 6, Graf -, Vámosi-, Gászner 17, Hajnal 1, Csátaljai 8.

A MAFC a Kőbánya legyőzése után, a Sopron pedig a házigazdáktól való vereség után kezdte meg a döntő második napját. Sok hibával, kapkodva kezdtek a csapatok. A nagy rohanás után a Soproni Sportiskolásoknak sikerült megnyugodni, és Bella valamint Tabajdi szép összjátékai után 15-8-ra vezetett. A MAFC is magára talált, Szénási és Szombati lendületes betöréseivel és sok külső dobással majdnem egalizált a negyed végére (19-20).

A folytatásban egymásnak estek a felek, a fővárosi csapat kemény védekezését nem tolerálták a sporttársak, így a Sopron büntetőkkel tudott kis előnyt kiharcolni (27-30), melyet a félidő végéig meg is tudott tartani, így 4 pontos előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe (33-37).

Az utolsó játékrész elején, a soproni csapat gyors kosarakkal és sikeresen értékesített büntetődobásokkal tudta előnyét növelni (54-59). A következő percekben mindkét csapat keményebb védekezésére váltott és ennek következtében akadoztak a támadások. A negyed 7. percére viszont Párkányi Ádám sikeres ziccerével a MAFC Kosársuli utolérte ellenfelét (61-61). Majd az ezt követő sikeresen befejezett támadásokkal át is tudták venni a vezetést. Az utolsó két perchez érve már a MAFC kezében volt a mérkőzés (68-63). A negyed végén mindent egy lapra feltéve rohamozott a Soproni Sportiskola, de a hátrányukat már nem tudták ledolgozni. A végeredmény 75-70.

Vittay Ambrus: Gratuláció az összes játékosomnak, összes kollegámnak, mindenkinek, aki hozzátett. Szülőknek, szurkolóknak. Borzasztóan küzdelmes volt. Gratulálni szeretnék a Sopronnak is, mert óriási erőbedobásra késztettek minket. Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon jól játszottak és egy gigászi csata alakult ki. A végjátékból sikerült egy kicsit nyugodtabban, higgadtabban kijönnünk. Azt gondolom a végére olyan kulcs szituációkban tudtunk újítani, amivel megnyertük a meccset. Gratulálok még egyszer a srácoknak, óriási élmény volt nekem.

Bali Ádám: Viszonylag kiélezett mérkőzésen a fiúk szívüket-lelküket kitették a pályán a tegnapi nagy zakó után. Büszke vagyok a srácokra, most egy egészen jó mérkőzést játszottunk, ezért jöttünk ide, hogy ilyen mérkőzéseket játszunk. Ki-ki meccs volt, mi jöttünk ki belőle rosszabbul. Gratulálok a MAFC-nak.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_639 

Vármegyei szövetségek