Zsíros Akadémia Kőbánya – Debreceni KA-DSI 44-77
27
May
2016
Zsíros Akadémia Kőbánya – Debreceni KA-DSI 44-77
2016. május 27.  |  11:09
Zsíros Akadémia - Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 44-77 (12-23, 9-23, 12-16, 11-15)

Zsíros Akadémia: Pafféri -, Szidor -, Barischin -, SEMMELWEIS 12, Györkös 2, Vámos -, Papp 6, KOLOK 11, Szűk 6, Imolay 5, Vasas -, Uhlik 2.

DKA-DSI: Szabó -, Horai 7, NEMES 17, SOMI 14, Varga 2, Petrikovits 3, Sass 2, Czeglédi -, Kalmár 4, Stupek 9, NEUWIRTH 11, SZABÓ 8.

Az első naphoz képest jóval agresszívebb felfogásban kezdett a Debrecen, megilletődöttségnek nyoma sem volt, a megszerzett labdák után már robogtak is Nemes Ákosék, és igyekeztek minél gyorsabban befejezni támadásaikat. A nagy iramban mindkét gárda sokat hibázott, de míg a Kőbánya gyakran dobásig sem jutott el, addig a hazaiak üres helyzeteket hagytak ki. A játékrész végére beestek a hajdúsági próbálkozások, így kétszámjegyűre nőtt a különbség (5-15), melyet az utolsó percekben még növelni is tudtak.

A második negyed a debreceniek centeriskolájával kezdődött. Stupek forgatta be tanárian védőjét egy kettő plusz egyes akcióért cserébe, majd Neuwirth szerzett két közelit. A vendégek 12-30-nál ki is kérték második idejüket, de az átütő sikert ez sem hozta meg, a különbség tovább nőtt. A nagyszünetig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, s bár a Zsíros Akadémia szép dolgokat mutatott a negyed végén, Stupek utolsó másodperces kosarával 25 pontos különbséget mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere utáni játék nem a magas színvonalról marad emlékezetes, rengeteget hibázott mindkét csapat, a differencia sokáig nem változott jelentősen. Az utolsó negyedet 29 pontos hajdúsági előnnyel kezdték a felek, s bár a lelkesedés lejjebbhagyott mindkét oldalon, az addig kevesebbet játszók is megmutatták magukat. Az agilisan kosárlabdázó Somi Miklós révén már pontosan kétszer annyi szerzett pontnál járt a DKA-DSI (35-70), s bár a végére kicsit leengedtek a hazaiak, megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Tápai Zsolt: Kicsit talán elfáradtunk a tegnapi kiélezett meccsben, ellenfelünk sokkal frissebben és bátrabban mozgott. Amit tudtunk megtettünk a mai napon is, de a gratulálnom kell a Debrecennek, jobbak voltak. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz.

Cserfalvi István: Mi voltunk előzetesen az esélyesebbek, s szerencsére élni is tudtunk a lehetőségeinkkel, ráadásul még pihentetni is tudtam a játékosokat. Gratulálok a csapatnak.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_638 

Vármegyei szövetségek