BEAC -Újbuda KA – Csata DSE 34-70
27
May
2016
BEAC -Újbuda KA – Csata DSE 34-70
2016. május 27.  |  10:55
BEAC -Újbuda KA - Csata DSE 34-70 (7-18, 12-16, 10-23, 5-13)

A fővárosból érkező döntősök a bajnokságban korábban már összecsaptak, akkor fölényes Csata győzelem született (115 -45). Az országos döntő tegnapi nyitányán mindkét gárda győzelemmel vette az első akadályt.

Peregtek a Csata dobok, lobogtak a Csata zászlók, harsogtak a Csata trombiták. Maroknyi lelkes szurkoló adta meg az alaphangot a nap első mérkőzéséhez. A drukkerek frissebbek voltak, mint a csapatok, sorra maradtak ki a helyzetek, három és fél percet kellett várni az első találatra, mikor Molnár Zsófia látványos tempója landolt a gyűrűben. Négy perc elteltével 0 pont állt a táblán a Csata neve mellett, a kékek nem találták játékukat, Wéber Krisztina időkéréssel jelezte elégedetlenségét. Aztán Pánczél Ilona ketteseivel és Angyal Barbara duplájával pillanatok alatt fordult a kocka (5-9). A BEAC időkéréssel reagált a történtekre. A különbség az etap végéig még hét egységgel nőtt.

A második tíz percben - a szabályoknak megfelelően - már új sorok néztek farkasszemet egymással. A Csata második ötöse öt perc alatt 8-0-s etapot produkált, Földi Anna ebből négyet vállalt. Ezután váltakozva potyogtak a kosarak, hol itt, hol ott tűnt el a labda a gyűrűben. Az utolsó két perc az újbudaiaknak sült jobban. A negyedben Boros Júlia és Madár Eszter szárnyalt (6-6 pont), a BEAC-nál Varga Viktória jutott a legtovább a gólszerzésben (4 pont).

A harmadik szakasz első két percének legszebb jelenetei voltak Varga Viktória pazar blokkja, amit az elszenvedő Horváth Fruzsina lekoppintott a másik palánknál, ő is kiosztott egy hasonlót. Az első találat Angyal Barbara nevéhez fűződött, egy hármast ültetett el a karikába. Majd kiegyenlített játék folyt egy darabig. Angyal továbbra is elemében volt, 20 pontra tornázta fel a differenciát (27-47). Ez nem tetszett a BEAC trénerének, aki időkéréssel próbálta felrázni lányait. Nem sikerült, a Csata egy 9-2-es rohammal nyomatékosította fölényét.

Az utolsó negyedben Madár két kettesével repülőrajtot vettek a kékek, 30 pont fölé duzzasztva előnyüket (30-61). Ezt három perces kosárcsend követte, amit Pánczél sikeres büntetői törtek meg, a végén pedig Farkas Fanni duplája zárta a meccset.

Legjobb pontszerzők: Nagy T. 7, Szűcs 6, illetve Angyal 14, Horváth 14, Boros 12, Madár 10.

Haris Ildikó: - Remekül helytálltak a lányok egy nálunk lényegesen jobb csapattal szemben. Gratulálok a Csatának!

Zelenák Wéber Krisztina: - Elégedetlen vagyok a mutatott teljesítményünkkel, a dobószázalékkal. Túlbonyolítottuk a játékot.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_318

Vármegyei szövetségek