Kecskeméti KA – Vasas Akadémia 37-67
26
May
2016
Kecskeméti KA – Vasas Akadémia 37-67
2016. május 26.  |  22:05
Kecskeméti KA - Vasas Akadémia 37-67 (4-17, 5-22, 12-22, 16-6

A bajnokságban korábban már összefutott egymással a két csapat, a selejtezőben 86 -70-es Vasas siker született. Ma délelőtt mindkét gárda diadalt aratott, ezért a legjobb négy közé jutás szempontjából a győzelem óriási jelentőséggel bírt.

Egy igen, egy nem - Dombai Réka sikeres és sikertelen büntetőin kívül más említésre méltó eseményt nemigen lehetett feljegyezni a csoportrangadó első két percében. Majd megrázta magát a Vasas, és 0-6-nál időt kért a Kecskemét. Mínusz 9-nél pedig Tóth Viktor tréner kapott technikait folyamatos reklamálás miatt. Több mint öt percnek kellett eltelnie, hogy a hátrányban lévő alakulat a gyűrűbe találjon, Révész Luca helyezett el egy büntetőt a karikába (1-11). A folytatásban is a Vasas akarata szerint alakult az első negyed.

A második felvonásban sem találta támadójátékát a "hírös" városból érkezett alakulat, míg az angyalföldiek Varga Alíz vezérletével termelték a pontokat. Öt perc elteltével 29-6-ot mutatott az eredményjelző. A negyed végén már csak az volt a kérdés, sikerül-e 30 pontosra növelni a különbséget. Varga duplája gondoskodott róla, hogy így legyen.

A nagyszünet után Tóth Franka percei következtek, és a Kecskemét is elhelyezett hat perc alatt hat pontot a kosárba (15-53). A negyedben Schlégl Odett háromszor is betalált (6 pont), ezzel csapata húzóemberének bizonyult, míg a másik oldalon Dombai büntetőjével már 40 pontosra duzzadt a Vasas előnye (19-59). Úgy tűnt, hogy Deák Éva tanítványai megfogadták a tréner intelmét, és a második félidőt nem lazsálták el, mint azt tették délelőtt a DVTK ellen. Fegyelmezett, precíz védőmunkájuknak köszönhetően a kecskemétiek csak elvétve kerültek dobóhelyzetbe.

A negyedik negyedre azonban kiengedett a fővárosi alakulat, és összekapta magát a vidéki gárda. A piros-kékeknek elfogyott a célzóvize, sorra irányt tévesztettek dobásaik. A Kecskemét játékosai viszont koncentráltabban muzsikáltak, és valamelyest kozmetikázni tudták az eredményt. Ebben oroszlánrészt vállalt a 6 pontot termelő Gyenes Réka.

Legjobb pontszerzők: Schlégl 10, Révész 7, Kurtz 7, illetve Tóth A. 14, Budácsik 12, Varga 10.

Deák Éva: - Sokkal elégedettebb vagyok a védekezésünkkel, mint voltam délelőtt. Azt hiszem, jó úton haladunk.

Ifj. Tóth Viktor: - Fizikálisan erősebb csapat a Vasas nálunk, ráadásul a mai napon nagyon gyenge százalékkal dobtunk. Helyzetünket tovább nehezítette, hogy két meghatározó játékosunk, Bakos Blanka és Fekete Adrienn megsérült. Így teljesen reális a Vasas 30 pontos sikere. Annak viszont örülök, hogy a negyedik negyedben szépíteni tudtunk.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_313

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek