Soproni Darazsak Akadémia – DVTK-ÉLKSK 81-42
26
May
2016
Soproni Darazsak Akadémia – DVTK-ÉLKSK 81-42
2016. május 26.  |  20:07
Soproni Darazsak Akadémia - DVTK-ÉLKSK 81-42 (21-14, 17-6, 14-9, 29-13)

A két csapat a bajnokság korábbi szakaszában már találkozott egymással, akkor a DVTK egy nagyon izgalmas meccsen 65-62-re nyert. A nyolc csapatos döntőben, ma délelőtt mindkét gárda vesztesen hagyta el a pályát, ezért a folytatást illetően sorsdöntő összecsapásra került sor.

Dübörgő soproni dobok, éljenző miskolci szurkolók biztatásával vette kezdetét a mérkőzés. Az első kosárra 4 másodpercet sem kellett várni, a soproni Inczédi Borbála talált a gyűrűbe. Az indiszponáltan rajtoló hazaiak csak közel három perc elteltével, Juhász Réka révén szereztek kosarat. A forró hangulatú találkozón, 9-2-nél a hazaiak mestere ellen reklamálásért ítéltek technikait a játékvezetők. A DVTK görcsösen, de nagy akarattal játszott, és Kababik Bianka duplájával 13-8-ra zárkózott. A Sopron válaszul időt kért, és a játékrész végéig még növelni is tudta előnyét. A sárgáknál Cser Zsófia vitte a prímet, 10 pontot termelt, míg a pirosaknál Kecskés Karina 6 pontot jegyzett.

A második játékrészben is a Sopron volt a pontosabb, Karácsony Tamara irányításával szép és eredményes akciókat vezetett (28-16). Ugyanakkor a hazaiak nem találták az ellenszerét az agresszívan védekező Darazsaknak, csak nagy nehézségek árán, vagy egyáltalán nem tudták felhozni a labdát. Így a differencia 20 pontra nőtt (38-18). Az etap utolsó pontjait Szegeczki Nóra szerezte, enyhítve ezzel a hazai szurkolók fájdalmát.

A második félidő kihagyott diósgyőri ziccerekkel és soproni kosarakkal indult. Majd Juhász helyezett el két darab 1 pontos labdát a gyűrűbe, amit Szegeczki még megtoldott egy duplával. Azonban így sem sikerült közelebb kerülni a piros-fehéreknek riválisukhoz (44-24). Cser továbbra is uralta a légteret, sorra gyűjtötte a lepattanókat. A Sopron előnye 23 pontosra hízott.

A záró negyedben is nagyot küzdöttek a csapatok, a játék képe sem változott: szigorúan védekező, a palánk alatt határozottabb soproniak, lelkesen, de sok hibával játszó hazaiak. A játékrész derekán Gyöngyösi Fanni egy pazar középtávoli tempóval hívta fel magára a figyelmet, amit nem sokkal később a másik gyűrűnél Kecskés Karina egy az egyben lemásolt. A hajrában a sárgák még rátettek egy lapáttal, és Békési Boglárka duplájával 36 pontosra (74-38) növelték előnyüket. A lefújás pillanatában Schöll Petra tette fel a soproni i-re a pontot.

Legjobb pontszerzők: Cser 16, Karácsony 14, illetve Kecskés 12, Juhász 10.

Veres Judit: - Nagyon boldog vagyok, hogy koncentráltan, keményen játszottunk támadásban, védekezésben egyaránt. Mindenki a maximumot nyújtotta. Nagy előrelépés ez a délelőtt mutatott játékhoz képest. Remélem, tudjuk tartani ezt a színvonalat a döntő folyamán.

Király Sándor: - Fejben és fizikailag is elfáradtunk, teljes volt a KO. Szép edzői feladat, hogy a holnapi találkozóra felrázzam, felkészítsem csapatot. Megpróbálom.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_312

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek