Atomerőmű KSC Szekszárd ­– BEAC-Újbuda KA 60-68
26
May
2016
Atomerőmű KSC Szekszárd ­– BEAC-Újbuda KA 60-68
2016. május 26.  |  17:37
Atomerőmű KSC Szekszárd ­- BEAC-Újbuda KA 60-68 (12-17, 14-25, 20-8, 14-18)

A két csapatnak ez volt az első randevúja az idei bajnokságban. A Szekszárd 14/6-os, a BEAC 13/7-es győzelem/vereség mutatóval érkezett a nyolcas döntőbe.

Molnár Zsófi két büntetőjére Liszkai Rebeka egy gyönyörű tempóval felelt, majd percekig a játék küzdő jellege dominált. Ezt megelégelve, 4-4-nél időt kért a BEAC, meg is lett az eredménye, „elhúztak" négy ponttal. Erre a Szekszárd kért egy kis szünetet. Ezután Liszkai vitte a hátán a csapatát, míg a BEAC-nál a kezdő ötös tagjai arányosan megosztoztak a találatokon. Miklós Melinda, a tolnaiak üdvöskéje (aki a Tini Bajnokság döntőjében az All-Star csapat tagja volt) két sikeres büntetővel vétette észre magát az etap hajrájában.

Lekopírozva az első felvonás elejét 4-4-gyel, majd BEAC időkéréssel indult a második negyed. Továbbra is a harcosság és egy picit pontosabb újbudai játék jellemezte a találkozót. A szekszárdiak másik tini korú játékosa, Renczes Rebeka is betalált egy szép tempóból, de a BEAC stabilizálta előnyét (20-27). Ekkor a vesztésre álló csapat trénere kért időt, de ez a fővárosiakat egyáltalán nem zökkentette ki a nagy menetelésből, Várszegi Réka és Nagy Tímea (8-8 pont) gólerős játékával megnyugtató előnyre tettek szert a találkozó félidejére.

A csata második része Renczes duplájával indult, aki ekkor már 10 pontnál járt. A változatosság kedvéért most 0-4-nél jött a BEAC szokásos, negyed eleji időkérése. Hangyaszorgalommal zárkóztak a kék-fehérek, mikor Csernik Zita triplájával újra 10 pont fölé tornázták a fekete mezesek az előnyüket (33-45). Válaszként Liszkai is megrázta magát, szórt egy trojkát és büntetőkből is eredményes volt. 85 másodperccel a játékrész vége előtt 4 pontra olvadt a BEAC fórja (43-47).

A találkozó záró része - nem meglepő módon - 2-2-es részeredmény után BEAC időkéréssel kezdődött. A Szekszárd akárhogy is igyekezett, a negyed derekáig nem tudott egy labdányi közelségbe kerülni vetélytársához, állandósult az 5-8 pontos differencia. A finisben azonban ismét Liszkai remekelt, és két pontra feljött (57-59) Juhász Gábor csapata. Az utolsó három percet - annak ellenére, hogy legponterősebb emberük, Nagy Tímea kipontozódott - a fővárosiak bírták jobban, és behúzták a győzelmet.

Legjobb pontszerzők: Liszkai 26, Renczes 13, illetve Nagy T. 14, Várszegi 10.

Juhász Gábor:- Az első félidőben, sajnos, nem tudtuk felvenni a játék ritmusát, a második játékrészre ugyan sokat javultunk, de ez most nem volt elég. Gratulálok a BEAC-nak.

Haris Ildikó: - A harmadik negyed egy rémálom volt, reméljük, hogy ez az első meccs fokozott izgalmának tudható be. Mindkét oldalon nagyot küzdöttek lányok, gratulálok a Szekszárdnak.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_317

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek