Vasas Akadémia – DVTK-ÉLKSK 90-48
26
May
2016
Vasas Akadémia – DVTK-ÉLKSK 90-48
2016. május 26.  |  12:39
A házigazda diósgyőriek szerették volna megcibálni az oroszlán bajszát, a torna egyik bajnokaspiránsa, a Vasas ugyanis a bajnokság korábbi szakaszában egyértelmű győzelmekkel jelezte, hogy komolyak a szándékai az idei versenysorozatban. Az alapszakaszban 94-42-es, a főtábla II. fordulójában pedig 88-34-es angyalföldi siker született a két csapat találkozóján. A Vasas mindössze egyszer kapitulált a szezonban, a nagy rivális Csata DSE ellen, míg a miskolciak 50 százalékosan teljesítettek (10 győzelem, 10 vereség).

Ilyen előzmények után, 12-0-s rohammal nyitottak a fővárosiak, erre válaszul Király Sándor edző magához szólította lányait, időkérésre. A Vasas magassági fölényét kihasználva, Dombai Réka és Szabó Berta palánk alatti uralmával kézben tartotta a meccset. A hazaiaknál Varga Daniella és Szegeczki Nóra is betalált, de így is 16-4-es Vasas vezetést mutatott az eredményjelző a negyed felénél. Az angyalföldiek jól záró reteszét nem sikerült áttörni a diósgyőri lányoknak, így az előny tovább nőtt. Szépségtapaszként Bányai Boglárka hármasa ragadtatta tapsra a hazai szurkolókat (23-7).

A második negyed elején ugyan Berecz Panna helyezett el egy kettest a gyűrűben, de utána folytatódott a piros-kékek ponterős, a piros-fehérek pontszegény játéka. 35-12-es állásnál időt kért a Diósgyőr, hogy rendezze sorait. A hazaiaknál Kecskés Karina (10 pont) jelentette a legnagyobb veszélyt a fővárosiak gyűrűjére, de a különbség így is egyre nőtt. Varga Alíz (17 pont) remeklésének is köszönhetően a Vasas tetemes előnyével mentek szünetre a csapatok (56-20).

A fordulás után, szokás szerint már az extra sorok folytatták, méghozzá négy kihagyott büntetővel, Kecskés Karina az egyik, Tóth Franka a másik oldalon hibázta el az 1 pontos dobásokat. Utána is akadozott a góltermelés, de a DVTK ekkor már sokkal inkább partiban volt a Vasas legjobbjaival. Három perccel az etap vége előtt (66-28), az angyalföldiek mestere tartott eligazítást növendékeinek, majd Szeles Petra duplája zárta a negyedet.

A záró felvonásban felváltva potyogtak a kosarak, a harmadik negyed végén kialakult 40 pont körüli Vasas előny állandósult. A hazai oldalon Juhász Réka volt elemében 5 duplát érő labdát is elsüllyesztett a gyűrűben. Az utolsó percben még Bányai Boglárka második triplájának örvendezett a hazai publikum. A fővárosiak az első félidőben nyújtott koncentrált játékukkal kétséget sem hagytak afelől, hogy jobbak, így könnyedén söpörték be első győzelmüket.

Legjobb pontszerzők: Varga 23, Tóth 12, Budácsik 10, Dombai 10, illetve Kecskés 10, Juhász 10.

Deák Éva: - Gratulálok a lányoknak az első félidőhöz. Remélem, a következőkben a második félidőben is lesz kedvük játszani

Király Sándor: - Egy sokkal jobb csapattól kaptunk ki. A sérülést akartam elkerülni, de sajnos nem sikerült. Meghatározó játékosunk, Kiss Angelika bokája ment ki, kórházba kellett vinni. Ennek ellenére nem adjuk fel!

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu14/x1516/whunu14_311

Fotók: Kovács Zoltán

Vármegyei szövetségek