A CSATA DSE NYERTE A LEÁNY KADETT BAJNOKSÁGOT
15
May
2016
A CSATA DSE NYERTE A LEÁNY KADETT BAJNOKSÁGOT
2016. május 15.  |  17:55
Ahogy az elődöntőben a Sopron a Csatát, a fináléban a Csata a Vasast hagyta állva az első percekben. Az első 15 percben tompán játszó Vasas közel 20 pontos hátrányba került. A harmadik negyedben egyszer feljött 13-ra, de a Csata túljutott a kisebb hullámvölgyön, a Vasas pedig szétesett, így a várt nagy küzdelem helyett sima, egyoldalú játékot hozott a döntő.



Vasas Akadémia - Csata DSE 54-81 (12-22, 15-19, 13-22, 14-18)

Legjobb dobók: Bernáth 12/9, Tóth D. 9/3, Tóth O. 8 ill. Lelik 30/9, Foitl 23/3, Angyal 10, Karagits 9.

Zsúfolásig megtelt az "álomdöntőre" a Gabányi László Sportcsarnok. A Vasas várhatta több szempontból is nagy előnnyel a finálét. Ahogy a csoportmeccsek során, az elődöntőben is könnyed győzelmet aratott Eördögh Edit együttese, a szakvezető sokat pihentethette csapata kulcsembereit. Tursics Sándor alakulata gyenge kezdés után kerekedett a soproniak fölé, jóval nagyobb küzdelemben, ráadásul egy balszerencsés sérülés folytán a Csata elvesztette egyik legjobb játékosát, Boros Dorkát. Helyére "vészbehívóval" húga, Boros Júlia csatlakozott a társasághoz.

Lelik Réka a Csatának szerzett vezetést. A roppant idegesen kezdő Vasas játékosai ellenfelük zónájával szemben kezdetben a gyűrűt sem nagyon találták el, volt, hogy homályt dobtak a pasarétiek, volt, hogy a palánk oldalát találták el. A Csata a két duplát "vágó" Angyal Barbara vezérletével egy 9-0-s 3 percet , amikor Eördögh Edit időt kért, a Vasas szimpatizánsok pedig ébresztőt kiáltottak.Schirohy Szonja szerezte a pasarétiek első dupláját, amelyre Lelik révén triplával felelt a Csata. Ez egy újabb 7-0-s rohamuk kezdetét jelentette. A negyed hajrájában kezdett "éledezni" a roppant tompán kezdő Vasas, Dúl Panka dobott hármast, Foitl Emília viszont hamar összeszedett 3 személyit. A szakasz végén 10 ponttal vezetett a Csata.

A második negyed Lelik hármassal kezdődött. A Vasas is zónára állt át, amely ellen 11-3-as bő 3 perccel kezdte a második negyedet a Csata, könnyedén tiszta helyzetekig játszva az akciókat, s e helyzeteket jó arányban értékesítették is. Az erőlködő Vasasnak csak felvillanásai voltak, mint Bernáth Réka triplája. A félidő hajrájában elkeseredett, nagy harcban tartotta 15 pont körüli előnyét a Csata, Tóth Dorina hármasával került végül 15 ponton belülre a Vasas.

A második félidőt 6-2-vel kezdve ismét ellépett 18 ponttal a Csata. A szakasz közepén élvezetes, döntőhöz méltó lett a játék. Mindkét csapat szép akciókat vezetett, váltva estek a kosarak, tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét Csata. A szakasz hajrájában tűnt úgy először, hogy eredményre vezethet a Vasas sűrű cserékre épített fárasztásos stratégiája, 13 pontra feljött egy-két labdát szerezve Tóth Orsolya vezetésével a Vasas. A Csata azonban időkéréssel rendezte a sorokat, s Foitl, valamint Karagits Kira villanásival és Lelik Réka büntetőivel, bravúrkosarával egy 10-0-s száguldást bemutatva a negyed végén 23 pontosra növelte előnyét.

A szédületesen nagyot játszó Lelik Réka újabb triplát dobott, 26 pontra duzzadt a Csata előnye. A negyed közepén szintén Lelik dobta azt a kosarat, amellyel 30 pontra nőtt a különbség, a Csata lejátszotta a pályáról a teljesen indiszponált, szétesően kosarazó, egyénieskedő Vasast. Az utolsó percekre már mind a két oldalon a kiegészítő játékosok játszottak, hogy szokják a finálé légkörét.

A fináléban Lelik Réka, a Csata kiválósága 30 pontos, 11 lepattanós, 12 gólpasszos tripla-duplát ért el. A legjobbat a legjobbkor! Foitl Emília és Karagits Kira a dupla-duplához voltak nagyon közel, előbbi 23 ponttal és 8 lepattanóval, utóbbi pedig 9 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá a Csata váratlanul magabiztos diadalához.


Eördögh Edit: - Gratulálok a Csatának. Játékosaim nem hitték el, hogy legyőzhetik ellenfelüket, s amíg ez nem változik, ezüstéremnél jobbra nem számíthatunk.

Tursics Sándor: - Elképesztően nagyot játszottunk. Megfogadtam, ha megnyerjük a döntőt, visszavonulok...ezért most egy hétig nem is megyek le edzést tartani.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_40 


Vármegyei szövetségek