Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - BEAC-Újbuda KA A 74-68
15
May
2016
Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - BEAC-Újbuda KA A 74-68
2016. május 15.  |  13:38
Parádés első félidőt és egy küzdelmes másodikat hozott az 5. helyért lejátszott mérkőzés. A végig kiélezett találkozónak a végjátékában a Kecskemét volt pontosabb, így megszerezte az 5. helyet, a házigazda BEAC 6. lett.

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - BEAC-Újbuda KA A 74-68 (25-23, 20-19, 7-9, 22-17)

Legjobb dobók: Gereben 33/3, Farkas P. 15/9, Révész L. 9/3, Varga A. 9 ill. Pusztai 28/9, Zana 16/3, Pfandler 8.

Petrák parádéja - így lehetne röviden aposztrofálni a szenzációs játékot hozó első negyedet. A kecskemétiektől Farkas Petra 4 triplából hármat beemelve 11/9 ponttal zárt, a vendéglátó BEAC "üdvöskéje", Pusztai pedig 12/3-mal. A negyed nagy részében a Kecskemét vezetett. A szakasz hajrájában Tarnai Klára kosarával fordított ugyan a BEAC, de a negyed végén Révész Luca is dobott egy triplát a kecskemétieknél, így 2 pontos KKA-vezetéssel ért véget az első negyed.

Pusztai Petra parádéja folytatódott a BEAC részéről, ám a második negyedben magára maradt. A Kecskemétet a negyed elején Gereben Lívia vette vállaira, majd a szakasz közepén Varga Anita két dupláját és Bakos Bianka hármasát követően ezzel a 7-0-lal 12 pontosra nőtt a remekül játszó, s dobó, ebben az időszakban csapatként remekül működő Kecskemét előnye. Időt kért, és a félidő hajrájában a BEAC is csapatként kosárlabdázva a hosszú hazai kosárcsendet megtörő Pfandler Csenge, valamint a duplát és triplát dobó Pálmai Dóra vezérletével egy 12-3-as rohammal 3 pontra zárkózott fel a vendéglátó.

Az első félidő pontzuhataga után a másodikban a negyedik játéknapjuk és erőtartalékaik vége felé már gyengén dobtak. Fogcsikorgató küzdelem alakult ki, szűk kecskeméti vezetés mellett. A negyed végén Pusztai triplájával 1 pontra jött föl a BEAC. A záró szakasz elején Zana Klaudia büntetőivel fordult a kocka, s a szakasz közepéig a KKA üldözte a BEAC-ot. A végjátékot azonban a Gereben vezette kecskemétiek bírták jobban, így hiába dobott Zana majd Pusztai is egy-egy bravúros triplát, a Kecskemét egy remek meccsen megérdemelten nyert, s szerezte meg az 5. helyet.

Nagy Dóra: - Nagyot küzdött mindkét csapat, most mi voltunk egy kicsit jobbak. Örülök az ötödik helynek, és büszke vagyok a csapatra, s gratulálok a jól játszó BEAC-nak.

Gyeőry Zsuzsa: - Gratulálok a Kecskemétnek. Mindent megtettünk a győzelemért, és meg is voltak a helyzeteink, de a végjátékban ezek sajnos többnyire kimaradtak.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_38

Vármegyei szövetségek