Így jutottak el a döntőig
28
Apr
2016
Így jutottak el a döntőig
2016. április 28.  |  13:26
  A Férfi „A” csoportos csapatok U20-as csapatai közül az tabella első négy helyezettje juthatott be a Morgen Ferdinánd Bajnokság Döntőjébe.

A FALCO KC Szombathely csapatának első helyezése nem forgott veszélyben, a 23. fordulóig veretlenül vezették a bajnokságot, mindössze Szolnokon és Körmenden szenvedtek vereséget. A PVSK-Pannonpower is magabiztosan biztosította a helyét a legjobbak között, ők is csak négyszer szenvedtek vereséget a szezon során.

A további kiadó két helyért már nagyobb csapata zajlott, végül a Szolnoki Olaj KK és a TLI-Alba Fehérvár azonos mérleggel kvalifikálta magát a Döntőre.

A Férfi „B” csoportos U20-as csapatok közül a keleti és a nyugati első kettő helyezett csapat jutott be a legjobbak versenyére. Keleten a Budapesti Honvéd majdnem makulátlan mérleggel nyerte meg a csoportot, mindössze a második helyezett Vásárhelyi Kosársulitól szenvedtek vereséget. Utóbbiak
jobb egymás elleni mérlegüknek köszönhetően előzték meg a DEAC csapatát. Nyugatot az MTK Törökbálint nyerte meg, a Vasas Akadémia előtt.

Utóbbi büntetőpontja miatt szorult a második helyre. Velük teljes a mezőny.

Vármegyei szövetségek