Ez történt az elmúlt szezonban...
28
Apr
2016
Ez történt az elmúlt szezonban...
2016. április 28.  |  13:22

Hét másodperc után már vezetett a Falco, amire a Honvéd Haris Róbert triplájával válaszolt. Kiegyensúlyozott első negyedet hozott a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, tíz perc után 16-15-re a Szombathely vezetett. Kovács Bence nyitotta a második negyedet, amelyre két perc után válaszolt a Honvédos Sebők Bence.

Kőkemény fizikai és taktikai harc folyt a pályán, öt perc után döntetlen volt az állás. A feszültség a pontokban is megmutatkozott, a negyed vége előtt két perccel 9, illetve 8 pontot szórtak az együttesek. A félidőben 27-27 volt az állás. A fordulás után jobban kezdett a fővárosi alakulat, Hódi Patrik két triplájával azonban ismét a Falconál volt az előny.

A Honvéd zónavédekezését nehezen tudta feltörni a Szombathely, de így is 9 pontos előnyre tettek szert a negyed feléhez érve. A végére feltámadt a Honvéd, Szarvas Gábor duplájával 4 pontra csökkent a hátrány, a záró játékrész előtt 50-46-ra vezetett a Falco.

Stefán Dávid kétpontosával indult az utolsó tíz perc, egy perc múlva pedig a csapatkapitány duplája már a vezetést jelentette a fővárosiaknak, A Szombathely mestere, Varga Attila időt is kért. Az időkérés után felváltva vezettek a csapatok.

Földöntúli izgalmakat tartogatott a végjáték, két perccel a lefújás előtt 60-60 volt az állás. 15 másodperccel a vége előtt jöhetett a Falco, Karagity Milán keze pedig aranyat ért: duplájával 69-67-re módosította az eredményt, a maradék három másodpercben pedig már nem volt idő újabb támadásra, így a Falco KC Szombathely együttese nyerte a nyolcas döntőt!

Mészáros István, a Budapest Honvéd vezetőedzője: „Ilyennek kell lennie egy döntőnek! Utolsó nap, utolsó mérkőzés, de a fiúk nagyon motiváltak voltak, szerintem jól is játszottunk végig, partiban tudtuk tartani azt a Falcot, aki az eddigi két mérkőzések nagyon meg se izzadt. Az utolsó kettő percben az egyik játékvezető sajnos belenyúlt a mérkőzésbe, a kárunkra. Jól játszott a Falco, gratulálok nekik, de azt kell, hogy mondjam, a látottak alapján a második hellyel nem vagyunk elégedettek. Külön meg szeretném köszönni Puskás Artúrnak az egész éves munkáját, nagyon jelentős szerepe van abban, hogy ilyen jól szerepeltünk ezen a tornán"

Váradi Attila, a Falco KC Szombathely vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de amit nyilatkoztam az elmúlt két napban azt most is tartom, nem voltunk olyan jók, mint amennyire azt az eredményeink sugallták. A Honvéd nagyon jól használta ki a hibáinkat, remekül lescoutingoltak bennünket, és azt hiszem, a győzelmünkhez egy kis szerencse is hozzájárult. Nüanszokon múlott, kis szerencsével a Honvéd is nyerhetett volna. Örülök a győelemnek és gratulálok a Honvédnak, nagyon jól játszott."

A 2014/2015-ös Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság végeredménye:

1. FALCO-Trend Optika KC Szombathely

2. Budapesti Honvéd SE

3. Naturtex-SZTE-SZEDEÁK

4. Marso Nyíregyháza KK

5. DEAC

6. Alba Fehérvár – DKKA- Balogh 2000

7. MTK Törökbálint

8. MKB-Euroleasing Vasas

Vármegyei szövetségek