25
Mar
2016
Megdolgozott a győzelemért a Petőfi SE
2016. március 25.  |  01:51
Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen "gyűrte le" a Petőfi SE a BME-MAFC gárdáját.

ES Petőfi SE - BME-MAFC 78-69 (18-23, 24-16, 22-19, 14-11)

Kozármisleny, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

Petőfi SE: FÖLDES 12/6, Koller 4, BAKI 22/9, SOMOGYFOKI 12/3, BÖDÖR 17. Cs.: GYŐR 6, Pungor 4, Szávai 1.

MAFC: Barta 4, DOBOS 11/3, SZÁLAS 15/9, MIHALICS 19/3, Tóth L. 9. Cs.: Gergely 2, Horváth M. 2, Szemán 7, Tonk.

Érdekes módon a Petőfi együttese: Veljko Dragasevic - talán az egyetemi bajnokságban nyújtott jó játékának is köszönhetően - felkerült a Pécs NB I-es keretébe, s mivel Bödör Bence személyében már egy ilyen státusú játékosa volt a Petőfi SE-nek, csak egyikükre számíthattak.

Az első negyedben szinte végig fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két együttes. A szakasz hajrájában a három Gábor, Mihalics, Szálas és Szemán villanásaival egy 7-1-es rohammal 5 pontos előnyt szereztek a vendégek. Szemán kosár plusz büntetős akciójával 8 pontosra nőtt a fővárosi előny a második 10 perc elején. Bödör és a triplát szerző Földes Dániel jóvoltából egy 7-2-es "részhajrával" 3 pontra feljöttek a hazaiak, ám a "műszaki alakulat" ekkor még tudott újítani, sőt a negyed közepén egy 6-0-lal 9 ponttal meglépett. A félidő hajrája egyértelműen a hazai gárdáé volt, amely Baki Sándor, vezérletével egy huszáros, 17-5-ös rohamot bemutatva szünetre átvette a vezetést.

Dobos Viktor egyenlítést érő triplájával indult a második félidő, s e távoli találat egy 9-3-as BME-MAFC futás kezdetét jelentette. Baki triplájával ekkor a Petőfi SE egalizált, majd újra a fővárosiak pillanatai következtek, ismét elléptek 5 ponttal. Hullámzó volt a játék, a szakasz közepén egy 8-0-s hazai rohamra - benne egy triplával Somogyfoki Szabolcstól - 5-0-lal felelt a fővárosi gárda, felváltva vezettek a csapatok. Ahogy a félidő, a 3. negyed vége is a hazaiaké volt, akik egy-egy Földes és Baki hármassal a szakasz végére 6 pontos előnyt szereztek.

A záró szalasz elején Győr Marcell lépett elő hazai részről, s hiába dobott triplát a túloldalon Szálas, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Petőfi SE. A szakasz közepén volt 3 pont nélküli perc, ami a vezető hazai gárda malmára hajtotta a vizet, Földes büntetőivel pedig bő 2 perccel a vége előtt 10 pont fölé nőtt a Petőfi SE előnye, s innen már nem volt visszaút, küzdelmes mérkőzésen hazai siker született.

Vármegyei szövetségek