24
Mar
2016
Egy félidőt bírt a DEAC a címvédő otthonában
2016. március 24.  |  23:19
Egy negyed után még vezetett, s szünetig partiban volt a címvédővel a DEAC, ám egy sérülés és a fáradtság miatt a második félidő elég egyoldalú lett.

TFSE-DEAC 73-40 (11-12, 21-15, 16-6, 25-7)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női keleti csoport.

TFSE: MIHÁCZI 22/3, Mányoky 5/3, Karlócai 5, Sándorfi 5, VARGA 19. Cs.: Magyar B. 2, KOVÁTS G. 12, Czivinger, Balsay 3.

DEAC: GÁL 8, Szabó R. 4, Szendrei 2, Göttlinger 11/6, Földvári 4. Cs.: Máriás 1, Papp A. 2, Chvatal 3, Új 3/3, Orbán, Gyulai 2.

Göttlinger Anna két gyors triplájára építve 8-3-mal kezdett vendég DEAC a kapkodó, helyzeteit rosszul megválasztó TF ellen. A negyed második felében Varga Barbara villanásaival feljöttek, sőt fordítottak is egy 8-2-vel a védekezésüket határozottabbá tévő hazaiak, ám a negyed végén egy ügyes kombináció után Földvári Andrea révén visszaszerezte a vezetést a DEAC.

Varga büntetőire Földvári ismét egy ügyesen megkomponált akció után felelt, majd nem sokkal később ez utóbbi kosaras - szerencsére nem túl súlyosnak tűnő - bokasérülést szenvedett. A centere kiválásával a palánkok alatt nagyon meggyenegülő DEAC az első félidőben Gál Annamária ügyes, betörések utáni kosaraival, valamint Új Dorottya triplájával tartotta a lépést a Miháczi Diána vezette TF-fel. 

Térfélcsere után a két nappal korábban kimerítő amatőr bajnoki meccsen a Vasas ellen bravúros győzelmet arató debreceni lányok elkészültek erejükkel. Fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a TF. A záró szakaszra Kovács Imre a DEAC edzője meg is elégelte csapata kulcsjátékosainak vergődését, és a kevesebb lehetőséghez jutó lányait szerepeltette. A végén a remek dobóformát mutató Miháczi, a 19 ponttal, 16 lepattanóval és 7 gólpasszal záró Varga és a befejező negyedben sziporkázó Kováts Gabriella vezérletével fölényessé tette sikerét a címvédő.

Vármegyei szövetségek