Küzdelem, kiállítás, DEAC-siker
22
Mar
2016
Küzdelem, kiállítás, DEAC-siker
2016. március 22.  |  23:22
Bár a TF erősen tartalékosan állt fel a keleti csoport tét nélküli csúcsrangadójára, egy nagy iramú, sok hibával tarkított, indulatoktól sem mentes találkozón alaposan megnehezítette az éllovas DEAC dolgát.

TFSE - DEAC 68-78 (17-18, 19-22, 13-19, 19-19)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

TF: NÉMETH K. 13/3, Faragó 10, ERDÉSZ 8, Világi 1, Mostbacher 9. Cs.: DEBRECENI 15, Bódi 4, MOLNÁR B. 8/6.

DEAC: NAGY BENEDEK 19/6, NAGY BOTOND 14/9, Szarka 9/3, LIPPAI 12, KISS L. 9. Cs.: Jávor 2, Szakács 2, PÉK 9/6, Gál B. 2.

Bár Kiss Lajos 10 másodperc elteltével a DEAC-nak szerzett vezetést, ám a meglehetősen kényelmes tempóban kezdő debreceniek vezető kosarára a Németh Kristóf, Faragó Ede, Erdész Dávid külső trió lendületes, pontos játékával a TFSE 10 ponttal felelt. Időt is kért dr. Nagy Ágoston, kelet veretlen éllovasának edzője, akinek sikerült felráznia fiait. Kitámadó védekezésükkel szemben több labdát is eladtak a hazaiak, s Nagy Botond, valamint Pék Dávid egy-egy hárompontosára építve egy 10-0-lal fordított a vendégcsapat. A negyed hakrájában fej-fej mellett haladtak a felek.

A második szakaszt Nagy Benedek vezérletével egy 6-0-s futással kezdte a DEAC. Erdész indította a TF felzárkózását, ám ekkor a hazai edző ellen reklamálásért technikait ítéltek a játékvezetők. Az edző "kért volna" még egyet maga ellen...A kis közjáték nem törte meg tanítványait, akik a félidő hajrájában Molnár Bertalan triplájával, valamint Debreceni remek sorozatával ledoglozták hátrányukat. A félidő végén Szarka Dávid és Lippai Szabolcs ügyes akciók végén 4 pont előnyt szerzett a DEAC-nak.

A második félidő elején Molnár triplájával 1 pontra feljött a TF. Ekkor azonban a két Nagy-fivér, Botond távolról, öccse, Benedek pedig betörésekből volt eredményes, miközben a hazaiak erőlködtek, görcsösen, sokat egyénieskedve játszottak. Debreceninél a debreceniek ellen "el is szakadt a cérna", vélt sérelme után dühösen a labdába technikait kapott, majd a játékosa védelmére kelő edzője is...Molnár mesternek ez volt a második, el kellett hegynia a kispadot.

A mérkőzés utolsó 15 percében váltakozó színvonalú játék mellett megtartotta 10 pont körüli előnyét a DEAC a feladathoz erősen tartalékosan is felnövő TF-fel szemben.

Fotó: Práczki Péter 

Vármegyei szövetségek