22
Mar
2016
"Túlórára" kényszerítette a SMAFC a címvédőt
2016. március 22.  |  21:44
Bár nem szakadt meg  a SzoESE veretlenségi sorozata, a remekül küzdő, jól játszó soproniak szinte végég vezettek Szombathelyen. A címvédő csak huszáros hajrával mentette hosszabbításra a meccset, ahol már ellenfelük fölé tudtak kerekedni.

SzoESE - SMAFC 91-87 (16-18, 26-29, 18-15, 18-16, 13-9)

Egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport

SzoESE: Simon B. 9/3, NOVÁK B.7, FÖLDESI 22/9, Mészáros 13/3, SZABÓ B. 18. Cs.: Horváth A. 2, GÁBOR 13, Szanati 6, Kozma,

SMAFC: NAGY G. 33/6, Forrai 10/6, Oláh 6, BERNECZEI 11 , TÖRÖK 23. Cs.: Gaál 2, Tukovits 2, Szegedi.

Az első negyedben végig fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a szakasz végén Forrai triplájával jutott előnyhöz a vendég soproni gárda. A második negyedet Nagy Gergő ponterősségére épíve 8-4-gyel kezdve 6 ponttal elléptek a soproniak a címvédőtől. Földesi Marcell ugyan duplával majd triplával elindította az üldözést a bajnok részéről, ám az ügyesen kombináló, jól játszó SMAFC-nak mindenre volt válasza. A félidő végén Nagy, valamint Berneczei eredményességének köszöhetően 5 pontos SMAFC-vezetést mutatott az eredményjelző.

Térfélcsere után Forrai hármasával 8 pontosra nőtt a bajnok hátránya. Ekkor Mészáros Máté lépett elő vezérré a bajnoknál, de a soproniak nem lankadtak, Török Balázs, Nagy, valamint Oláh Olivér jóvoltából tartották 5 pont körüli előnyüket. A negyed végén 2-re faragta hátrányét a SzoESE.

A befejező 10 perc Török villanásaival kezdődött, vezérletével a negyed első felét 12-4-re nyerő soproni gárda 10 ponttal vezetett a záró szakasz közepén. Földesi triplája után Szabó Bence felezte meg a címvédő nemrég még két számjegyű hátrányát, majd a rendes játékidő végén a három Bence, Simon, Novák és Szabó révén ledolgozta hátrányát, s szinte a sírból mentette hosszabbításra a meccset a bajnok. A ráadásban a nagy hátrányból egalizáló SzoESE volt lélektani előnyben, s ezt Földesi, valamint Mészéros vezérletével ki is használta. Elhúzott hamar 5 ponttal, s bár az utolsó percben Nagy triplájával 2-re még feljött a SMAFC, a végén Mészáros értékesítette a büntetőket, így egy remek meccsen végül - ha a vártnál jóval nehezebben is - megőrizte veretlenségét a címvédő SzoESE.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun_univn/x1516/hun_univn_56 

Vármegyei szövetségek