09
Mar
2016
Küzdelmes meccsen soproni siker
2016. március 9.  |  02:26
Bár a vendég MAFC kezdett jobban, a második negyedtől már a soproni csapat akarata érvényesült, amely nagy küzdelemben kerekedett fővárosi riválisa fölé.

SMAFC - BME-MAFC 70-65 (14-19, 17-12, 19-15, 20-19)

Sopron, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

SMAFC: NAGY G. 21/9, FORRAI 20/12, Oláh 4, BERNECZEI 11, TÖRÖK 9. Cs.: Gaál 2, Szőke 3/3, Tukovits.

BME-MAFC: BARTA 11/3, DOBOS 12/6, Szálas 15/6, MIHALICS 12/6, TÓTH L. 13. Cs.: Bedőcs, Galambos, Somogyi, Gergely, Horváth.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes, majd a negyed közepén Szálas Gábor, valamint az amúgy soproni Barta Bence egy-egy triplájára alapozva egy 7-0-lal megugrottak a vendégek, akik 5 pont előnnyel zárták a nyitó etapot. A második szakasz elején Dobos Gábor és druszája Mihalics is beemelt egy-egy triplát, tovább nőtt a vendég együttes előnye. Nagy Gergő próbálta versenyben tartani a SMAFC-ot, ám Tóth Lóránt közeli kosaraival 10 pontra nőtt a különbség. A félidő végén úgy tűnt "elfogyott a munició" az addig remekül dobó vendégeknél. A soproniak jórészt büntetőkből Nagy, valamint Forra Dániel jóvoltából egy 10-0-s "részhajrával" szünetig ledolgozták hátárnyukat.

Térfélcsere után lendületben maradt a SMAFC, amely 5-0-lal kezdte a 3. negyedet. Barta vezérletével azonban gyorsan ledolgozta hátrányát a fővárosi társulat. Újból a soproniak pillanatai következtek, egy 7-0-lal, amelyből Berneczei László vette ki aktívan részét. A negyed hajrájában Dobos vezetésével jött vissza 4-re a BME-MAFC.

A záró szakaszban tovább folytatódott az üldözőverseny. A vendégek többször is szorossá tudták tenni az összecsapást, de a kritikus pillanatokban vagy egy Forrai-tripla vagy egy Nagy-találat átlendítette a holtponton a SMAFC-ot, amely így nagy küzdelemben ellenfele fölé tudott kerekedni, s a felsőházi rájátszásba jutás szempontjából fontos meccset nyert meg.

Bár mezőnyposzton játszik, Dobos Gábor a 12 pontja mellé 16 lepattanót leszedve mutatós dupla-duplát ért el. A túloldalon ettől egyetlen ponttal maradt el Török Balázs, aki 9 ponttal és 18 pattanóval fejezte be a mérkőzést.

Vármegyei szövetségek