09
Mar
2016
Hosszabbítás után maradt veretlen a DEAC Egerben
2016. március 9.  |  01:43

Ellentétes félidőket hozott a tavalyi négyes döntő két keleti résztvevőjének az összecsapása, amelyen a rendes játékidő végén amindkét csapat "hetvenkedhetett" - 70-70 lett az eredmény. A hosszabbítás a DEAC csapatáé volt
EKF SE - DEAC 74-80 (13-25, 14-20, 26-13, 17-12, 4-10)
Eger, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.
Eger: TÓTH Z. 11/9, Kis S. 10/6, CSABÁK 20/3, Frey 8, Csákvári 2. Cs.: MEGYES 9/6, UNGI 12/3, Fülöp 2, Szabó G., Szabó D.
DEAC: NAGY BENEDEK 9/6, NAGY BOTOND 13/9, Pék 5/3, PATKOVICS 31, Kiss L. 4. Cs.: GÁL 9, Szarka 5/3, Lippai 2, Szakács 2.
Az első 3 perc kiegyenlített játéka után - szokásához híven - "robbantott" a DEAC,s Nagy Botond két triplájára építve egy 10-3-mal elhúzott. Bár a két meghatározó játékosát, Jakabot és Vargát is nélkülöző Egernek Csabák Balázs vezetésével volt egy apró fellángolása, druszája Gál, valamint Patkovics Filip vezérletével a negyedet megnyugtató, 12 pontos előnnyel zárta a DEAC.
A második negyed elején technikait kapott a hazai pad, tovább méylült a szakadék a felek között. A szakasz első felét 11-0-lal "abszolváló" debreceni gárda 23 ponttal, 36-13-ra vezetett a második negyed közepén. Kis Sándor triplájával tört meg az első negyed végéről átnyúló 6 perces hazai kosárcsend, a 7. és a 14. perc között egy 22-2-es "száguldást" mutatott be a DEAC. A félidő hajrájában állandósult a 20 pont körüli különség, szünetben 18-cal "ment" a DEAC.
Szünet után lehet, érződött a debreceni srácokon, hogy egy nappal a keleti egyetemi rangadó előtt az NB I B-ben játszottak egy szintén hasonlóan fontos meccset Békésen. A második félidőt elsöprő lendülettel és egy teniszben is jól mutató 15-0-lal kezdte Csabák Balázs és Tóth Zoltán vezérletével az Eger, s a 3. negyed közepén 3 pontra felzárkózva ott lihegett ellenfele sarkában. Új erőre kapott az Eger, amelyet ismét Patkovics vett a vállaira, míg a hazai csapatot Megyes Ákos tartotta versenyben. Ha fordítani nem is tudott, "tapadt" ellenfelére az Eger.
Izgalmasan alakult a befejező negyed. A hazaiak ezt a szakaszt is remekül, 9-2-vel indítva a 34. percben átvették a vezetést, sőt Ungi Keve triplájával a negyed közepén már 5 pontos előnyük volt, amelyet Kis Sándor növelt tovább. A 37. percben győzteseknek látszottak a hazaiak, ám a rendes játékidő végén Patkovics gyakorlatilag egymaga mentette hosszabbításra a meccset a DEAC-nak, 8 pontjára a rendes játékidő utolsó 3 percében csupán 1 értékesített büntetővel tudott felelni az Eger.
A Patkovics-parádé a ráadásban is folytatódott, amelyben az első 4 pont a rendes játékidő vége debreceni hősének nevéhez fűződött. A meccset a rendes játékidő végén szinte a 'sírból" hosszabbításra mentő DEAC kihasználta lélektani előnyét, s megnyerte a két keleti élcsapathoz méltó, hihetetlen izgalmas, fordulatos találkozót.

Vármegyei szövetségek