08
Mar
2016
A félidő végén "robbantott" az NKE
2016. március 8.  |  03:06

Már az első 15 percben is jobbára az NKE akarata érvényesült, ám az első félidő végén bemutatott huszáros, 15-0-s rohammal szünetre végleg el is döntötték a meccst a maguk javára Gyarmati István tanítványai.

NKE SE - UNI Győr 74-38 (21-10, 21-7, 13-13, 19-8)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők nyugati csoport.

NKE: HÁJER 19/9, Tarnai 2, KOTTÁN 15/3, SUPPÁN 23/3, Aradi 6. Cs.: CZAKÓ 9/9.

Győr: Erős Cs. 2, Kiss Cs. 2, Balla D., Török B. 11, LÁSZLÓ 23. Cs..: Fritz R., Erős F.,Mádl, Sipos, Gyöngyösi.

Mindkét csapat kifejezetten jó védekezéssel kezdett. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni a győri vegyes védekezéssel - a korábban rendkívül ponterős Tarnai Katát emberfogással őrizték a vendégek, a másik négy győri zónázott. A vendégeknek viszont az agresszív hazai emberfogás nem tetszett, amelynek köszönhetően kiszorították a palánk alól a Török-László centerpárost. A 4. percben 2-2 volt az állás, amikor Kottán Alexandra, a hazaiak 16 éves középiskolás kosarasa elkapta a fonalat, s az első 13 hazai pontból 11-et "magára vállalva" egy 11-1-es hazai rohamot vezényelt, amelynek révén megnyugtató előnyt szerzett a hazai együttes.

Ezt az első negyed hajrájában Hájer Tamara pontos távoli dobásaival, valamint Suppán Anna néhány remek megmozdulásával tartotta az NKE, győri részről egyedül László Boróka volt veszélyes a hazai gyűrűre. Suppán a második negyed elején is sziporkázott, László pedig versenyben tartotta a Győrt. A második negyed közepén 27-17-es NKE vezetésnél Aradi Zsanett megkapta a 3. személyijét. Erre reagálva alacsony szerkezetre, s zónára váltott az NKE, s ez mind védekezésben, mind támadásban tökéletesen bejött. Támadásban tanácstalanokká váltak a győriek, az NKE viszont Hájer, valamint a padról érkező Czakó Renáta révén remek dobóformát mutatva ebben az időszakban alaposan megszórták triplákkal a győrieket. Az NKE egy 15-0-s 4 perccel, s 25 pontos előnnyel fejezte be a félidőt.

Térfélcsere után László Boróka tovább folytatta magányos "szélmalomharcát", villogott mindkét palánk alatt. A hazai gyűrűnél lepattanókat, s kosarakat szerzett, védekezésben pedig több remek szereléssel vétette magát észre. A szakasz második felére ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a felek.

A záró szakaszban hazai oldalon továbbra is megoszlottak a terhek, Suppán, Kottán és Hájer vitték a prímet, és Czakó is "besegített" nekik triplákkal. Győri részről csak László dicsérhető maradéktalanul, aki 23 ponttal, s 12 lepattanóval zárta a találkozót. A túloldalon Suppán Anna hajszálra ugyanezeket a számokat , ő egy lepattanóval többe "kapaszkodott bele, 23 ponttal, 13 pattanóval zárt. A meccs végén a csattanó Hájer Tamara utolsó másodperces triplája volt, a stílusát, akaratát ellenfelére rákényszerítő, egyes időszakokban pazar dobóformát nyújtó NKE a vártnál nagyobb különbségű győzelmet aratott - megérdemelten!

Vármegyei szövetségek