03
Mar
2016
Későn hajrázott az NKE
2016. március 3.  |  02:22
Bár az első félidőben már volt, hogy a PEAC biztos győztesnek tűnt az NKE otthonában, a hazaiak remekül hajráztak, de kettő végül megmaradt a pécsi csapat korábbi közel húsz pontos előnyéből.

NKE SE - PTE-PEAC 65-67 (11-19, 14-18, 22-17, 18-13)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport

NKE: Urbán 6/6, TARNAI 20/6, Togyeriska 9/3, KOTTÁN 10/6, ARADI 20/3. Cs.: Bodnár.

PEAC: Oros, Herendi 2, RAUS 16/6, RICK 11, KÉSŐI 22 Cs.: Troják 4, Krikler 2, VARGA A. 10/3, Csapliczky.

Hamar kényetlen volt időt kérni Gyarmati István a hazaiak edzője. A sokkal lendületesebben, pontosabban kezdő pécsiek 7-2-vel indítottak, sőt az időkérést követőn Késői Melinda újabb kosarával elég korán jutott 7 pontos előnyhöz a PEAC. Urbán Vanda triplája sem adott lendületet, lökést a hazaiaknak. Elsősorban a Raus Barbara, Rick Mónika kettős eredményessége révén a 8. percben 18-5-re húztak el a vendégek. A negyed végén Tarnai Kata és Aradi Zsanett villanásaival került 10 ponton belülre a hazai együttes.

A második negyed elején Varga Andrea villogott pécsi részről, s az ő ponterős játéka révén megint egy 9-2-vel nyitott a pécsi csapat, s 15 ponttal megugrott. Nagy dobópárbaj alakult ki, s volt már 17 pont is a vendég együttes előnye. A félidő hajrájában Urbán és Tarnai jóvoltából egy 7-0-lal 10 pontra feljött az NKE. a félidő Raus kosarával és 12 pontos pécsi előnnyel zárult.

Színvonalas, a két továbbjutásra aspiráló együtteshez méltó játékkal kezdődött a második félidő, amelynek elején állandósult a 10 pont körüli PEAC-vezetés. Raus és Aradi váltottak triplát, majd a negyed közepén Kottán Alexandra hármasa, s Tarnai duplája után rég nem látott közelségbe került ellenfeléhez az NKE, 7 pontra jött föl. A PEAC azonban Varga és Raus vezérletével tudott újítani, s ismét ellépett 12-vel. A negyed azonban hazai részről Zsanett parádét hozott, Aradi duplája s Togyeriska triplája után a záró szakaszt csupán 7 pontos előnnyel várhatta a PEAC.

Ezt Tarnai triplájára építve 7-2-vel kezdtte, s 2 pontra feljött a hazai együttes. Késői Melinda vezetésével azonban újítani tudtak a vendégek. Az NKE játékosainak erőállapotát dicséri, hogy folyamatosan frissítő ellenfelével szemben 6 játékossal felállva is szorossá tudta tenni a meccset. A 38. percben Tarnai 1 pontra hozta fel az NKE együttesét, ám a végén Késői és Rick kosaraival, valamint Raus kétszer is értékesített 1-1 büntetőjével a vendégek nyerték a találkozót.

Két kiemelkedő egyéni teljesítményről mndenképpen szólni kell: a győztes vendég együttesben Késői Melinda 22 pontos, 20 lepattanós, hazai részről Aradi Zsanett pedig 20 pontos, 17 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót.

Vármegyei szövetségek