03
Mar
2016
Visszavágott a Közgáz
2016. március 3.  |  01:38

Bár az első negyedben remekül játszva előnyt szerzett a DEAC az utóbbi években rendre a négyes döntőben szereplő két együttes összecsapásán, ám a folytatásban a jól védekező Közgáz akarata érvényesült.

DEAC-Közgáz 47-59 (23-17, 8-16, 9-18, 7-8)

Debrecen, egyetemi és főskolai bajnokság, nők, keleti csoport.

DEAC: Gál 12/6, Szabó R. 5/3, Szendrei 3, GÖTTLINGER 16/6, Földvári 6. Cs.: Gyulai, Máriás, Gaszner, Új, Chvatal, Papp A. 5/3.

Közgáz: Kovács P. 5/3, PÉTER 8, VÁSÁRHELYI 11, SHIRIAN 17/3, Imre 5. Cs.: Donkó 4, Abaházy 4, Katona 5, Bauer.

Kiegyenlített első percek után a nyitó szakasz közepén Göttlinger Anna vezérletével egy 8-2-es "részhajrát" bemutatva 7 ponttal megugrottak a hazaiak. A negyed hajrája látványos játékot, nagy dobópárbajt hozott, 6 ponttal vezettek 10 perc után a hazaiak.

A második szakasz Katona Bianka és Vásárhelyi Kinga jóvltából két vendég duplával indult, Göttlinger, valamint Papp Alexandra révén erre két triplával felelve 9 ponttal elléptek a vendéglátók. Akik aztán a második negyed utolsó 7 percében mindössze 2 pontot szereztek, szemben a félidő hajrájában triplát is szerző Shirian vezette Közgázzal, amely egy 13-2-es rohammal a félidő vége előtt fordított.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, a Gál Annamária-Göttlinger kettős révén a DEAC a Közgázra, ám a fővárosiaknak mindenre volt válaszuk. A harmadik negyed közepén úgy tűnt, belefáradt ellenfele üldözésébe a DEAC, ekkor a Közgáz Péter Alexandra kosaraira építve egy 6-0-t bemutatva 8 ponttal elhúzott. Göttlinger triplája sem adott lökést a hazaiaknak, a Közgáz a negyed végén büntetőkkel 10 pont fölé növelte előnyét.

A küzdelmes záró szakasz elején közel 3 percig nem született kosár s ez a vezető fővárosiak malmára hajtotta a vizet. A gyengén dobó hazaiak nem tudtak már közel kerülni a Közgázhoz, amely megérdemelten vágott vissza debreceni riválisának az őszi, a fővárosban elszenvedett vereségéért.

Shirian Fatime 17 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával járult hozzá a Közgáz győzelméhez, hazai részről Göttlinger Anna egyetlen lepattanóval maradt el ettől (16 pont, 9 lepattanó). A dobásoknál nem jeleskedő Abaházy Anna 6 blokkolása sem mindennapi teljesítmény!

Vármegyei szövetségek