17
Dec
2015
Vendéggyőzelem az NB I B-ben
2015. december 17.  |  00:23

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr - Concordia Motax KC Pápa  77-87 (17-21, 23-19, 21-26, 16-21)

GYKC: Márkus 12/6, Kovács S. 17, Hajmásy 17/15, Sziráki 3, Nárai 11. Cs.: Gombás 2, Baruta 8/3, Palavits 2, Horváth G. 3/3, Horváth Á. 2. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.



PKC: Puszta 23/12; Keresztes 14; Henrik 12/6, Szanati 8; Bereczki 6; cserék: Horváth 15/3; Ács 9; Fülöp; Hole; Kutasi; Perger; Vajda. Edző: Vajda Balázs

Szakmai vezető: Vajda József

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun2n/x1516/hun2n_43 

A mérkőzés elején a Győr volt aktívabb. Két perc alatt 5 pontot dobtak, míg a pápaiak csak helyzetekig jutottak. Az első sikeres dobás a második perc végén Henrik István nevéhez fűződik, aki egy triplával szerezte meg csapata első pontjait. A következő percekben mindkét csapat pontatlanul támadott, védő oldalon viszont rendre javítottak. A negyed első felében mindössze 12 pont esett 7:5-ös eloszlásban. A hatodik percben aztán felébredtek a csapatok és egyetlen perc alatt majdnem megduplázták az addigi ponttermést. A játékrész második felére lefagyott a Győr, ezt a vendégek ki is használták és az utolsó percre kilencpontos előnyt építettek ki. Az utolsó pillanatokban azonban a győriek Nárai kosarával és Hajmásy hármasával kozmetikázni tudtak az eredményen, így alakult ki a 17-21-es állás.

A második negyed első négy percében ismét a mezőnymunka dominált mindössze egy-egy kosár esett ebben a periódusban mindkét oldalon. A játékrész közepén aztán megint felpörögtek az események. Szórakoztató és kosarakban gazdag játékot láthatott a győri közönség. A hazaiak folyamatosan csökkentették hátrányukat, majd a 18. percben Baruta hármasával kiegyenlítettek. Az utolsó két percben a hazaiak mezőnyből, a vendégek büntetőből szereztek kosarakat, a félidőre 40-40-es állást mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed győri kosárral indult, majd a pápaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Puszta és Keresztes pontjaival a 25. percre ismét a vendégeknél volt az előny. Szanati jól szervezte a játékot, a kosarak az ő passzai után születtek. A játékrész hajrájára a PKC magasabb fokozatra kapcsolt és öt-hatpontos előnyt épített ki, amelyet a szünetig meg is tartott. A 30. perc végén 61:66-ot mutatott az eredményjelző.

A negyedik negyed pápai kosarakkal indult, az első célba érő győri kísérletet a 33. perc végén jegyezhettük fel. Ennek köszönhetően a vendégcsapat öt perccel a vége előtt már tízpontos előnyt épített ki. A hazaiak felzárkózási kísérletét ekkor Horváth Attila akadályozta meg pontjaival, gólpasszaival és hasznos védőmunkájával. Az utolsó percekben tíz pont körül mozgott a vendégek előnye, melyet már nem adtak ki a kezeik közül. A 77-87-es végeredményt a győri Hajmásy Péter állította be egy triplával.

Jó iramú, szinte végig kiélezett mérkőzésen jó teljesítményt nyújtva a PKC elhozta a bajnoki pontokat a Győr otthonából. A távoli dobások pontosak voltak, amit a 70%-kal értékesített hármasok jól tükröznek. A pápaiaknál többen ihletett napot fogtak ki, a sok jó egyéni teljesítményre is szükség volt a mérkőzés megnyeréséhez. Értékes idegenbeli győzelmet arattak, amellyel a tabella hetedik helyére léptek, míg a Győr vereségével a 9. helyre csúszott.

Csaplár-Nagy Ervin így értékelte a találkozót: A rossz dobóteljesítményünk kapkodóvá, türelmetlenné tette a játékunkat. A helyzeteket megvoltak, de nem sikerült pontosan dobni. Ellenfelünk felkészülten érkezett, gyors indításokkal meg is törték játékunkat. Sajnos jobb volt az ellenfél. Sajnálom ezt a mérkőzést. 

Vajda Balázs: Nagyon örülök, hogy az MTK ellen nyújtottakból tudtunk építkezni, és az éles helyzetekben rendre jó döntéseket hoztunk a hazai pályán igen veszélyes győri csapat ellen. A csapatkohézió most is jól működött, valamint végre a külső dobásaink is célba értek. Céljaink eléréséhez rendkívül fontos győzelmet arattunk.

Vármegyei szövetségek