Magyarország rendezi a leány U-18-as A-divíziós Eb-t
13
Dec
2015
Magyarország rendezi a leány U-18-as A-divíziós Eb-t
2015. december 13.  |  00:32
Pénteken este Münchenben ülésezett a FIBA Europe, ahol többek között kihirdették a 2016-os korosztályos kontinenstornák időpontját és rendező országait. Mi a leány A-divíziós U18-as Európa-bajnokságnak adhatunk otthont.

Az ülésen elhangzott, hogy a 2015-ös esztendő a korosztályos bajnokságokat figyelembe véve minden rekordot megdöntött. A férfi és a női mezőnyben egyedülálló módon nem kevesebb, mint 241 nemzeti csapat versengett és a különböző viadalokon összesen 52 nemzeti szövetség vett részt. 

A rövid bevezető után bejelentették a korosztályos tornák házigazdáit. Az U20-as korosztály A-divíziós Európa-bajnokságát július 7-19. között Portugália, míg a B-divízió küzdelmeit - ahol a magyar csapat is érintett - a montenegrói Podgorica rendezheti.

Az U18-as korosztályban az A-divízió küzdelmeire Magyarországon kerülhet sor július 23. és 31. között, így a mieink hazai közönség előtt léphetnek pályára. A rendező településről még nem született döntés. A B-divízió házigazdája Bosznia-Hercegovina (Szarajevó), míg a C-divízióé Grúzia (Tbiliszi) lesz.

Az U16-os korosztály mérkőzéseit augusztus 6. és 14. között rendezik. Az A-divízió küzdelmeit - ahol mi is szerepelünk - az olaszországi Udinében, a B-divízióét  Romániában, Nagyváradon, míg a C-divízióét Andorrában bonyolítják le.

Vármegyei szövetségek