U16 leány: Védekezés nélkül nem megy – elvesztett elődöntő a csehek ellen az EYOF-on
01
Aug
2015
U16 leány: Védekezés nélkül nem megy – elvesztett elődöntő a csehek ellen az EYOF-on
2015. augusztus 1.  |  22:46
MAGYARORSZÁG – CSEHORSZÁG 63-73 (16-25, 19-9, 15-21, 13-18)
Tbiliszi, Vere Palace, 200 néző. Vezette: Demenkov (orosz), Berishvili, Berekashvili (grúzok)
MAGYARORSZÁG: Pusztai 4, Lelik 11, JUHÁSZ 31, Radócz, Soós 2. Cs: Mérész, Bernáth, Barhács, CZUKOR 11, Foitl, Boros 4, Gereben. Szövetségi edző: Magyar Gergely
CSEHORSZÁG Legjobb dobói: Smutná 24/9, Sipová 17/3.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 6-11, 15. p.: 24-28, 25. p.: 44-41, 35. p.: 56-70

A délelőtti taktikai gyakorlásból szinte semmi nem köszönt vissza a pályán. A csehek az első támadásból hármast dobtak Tomancová révén. Mindenki azt remélte magyar oldalon, hogy ez felébreszti a lányokat. Hát, nem így történt. Amíg támadásainkat körülményesség és ötlettelenség jellemezte a csehek szinte minden kezdőjátékosa betalált az első negyedben a triplavonalon kívülről, öt hármast jegyzett ellenfelünk ebben a periódusban. Magyar oldalon egyetlen leány, Juhász Dorka tartotta a lépést a csehekkel. A pécsiek játékosa dobta a mieink első tizennégy pontját.

A második negyedben Czukor Dalma pályára lépésével megpezsdült az élet. Végre akadt már más is aki mert vállalkozni és eredményesnek is bizonyult. Védekezésünk feljavult és szünetre át is vettük a vezetést.

Magyar szempontból ragyogóan kezdődött a második félidő. Juhászt rendre megtalálták a társak a palánk alatt és Dorka értékesítette is a lehetőségeket. A negyed derekán már (48-41) hét ponttal vezettünk, megnyugtatatónak kellett volna hatni a lányokra az előny. Ellenben ismét előjöttek a védekezési hibák, a körülményesség. Adéla Smutná gyorsan dobott két triplát, a csehek a földről felállva is kettő plusz egyes szituációkat értékesítettek. Teljesen elbizonytalanították a magyar csapatot. Az utolsó negyedben szinte minden bejött az ellenfélnek és ahogy szokott lenni a mieink dobásai leperdültek a gyűrűről, kimaradtak a büntetők.

Sajnos a látottak alapján az ellenfél küzdőképességének és pontosabb játékának köszönhetően megérdemelten jutott a döntőbe. Lányainknak maradt az oroszok ellen bronzmeccs, miután a belgák legyőzték Oroszországot a másik elődöntőben.

Összegzésként kiemelendő Juhász Dorka tripla duplája, 31 pont, 17 lepattanó, 10 kiharcolt fault, illetve Czukor Dalma jegyzett még jó teljesítmény 11 pont, 11 lepattanó.

Negatívum, hogy 27 eladott labdával cseppet nehéz meccset nyerni, kihagytunk 13 büntetőt és ellenfeleink sorozatosan 20 körüli támadó lepattanót szednek.

Kevés a kommunikáció, nincs váltás, sok a figyelmetlenség és lábbal nagyon lassúak vagyunk.

Bízunk a sikerben a bronzmérkőzésen !!!

Vármegyei szövetségek