Véget ért az alapszakasz a nőknél
01
Mar
2015
Véget ért az alapszakasz a nőknél
2015. március 1.  |  12:16
Férfi NB I. A csoport, 24. forduló

Négy mérkőzéssel szombaton lezárult a 24. forduló a férfiaknál. A Kaposvár nagy verést mért a Sopronra hazai pályán, ezzel továbbra is életben tartotta felsőházi reményeit. Az Alba sokáig vezetett a Marko Djeraszimovics és Hegedűs Gergely nélkül felálló Kecskemét ellen, ám az utolsó másodpercekben Kovács Péter duplájával a lila-fehérek nyertek. A Jászberény óriási meglepetésre négy ponttal legyőzte a listavezető, tartalékos felállásban szereplő paksiakat. Érdekesség, hogy a kék-fehérek edzője, Bencze Tamás betegség miatt nem tudott meccselni, így másodedzője, Dejan Mladenovics vezette győzelemre a csapatot az ASE ellen. Izgalmas csatát hozott a forduló záró meccse, ahol a Szeged Branko Jereminov triplájával tudott nyerni Zalaegerszegen.

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 106 – 81
TLI-Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 72 – 74
FAIRIUM JKSE - Atomerőmű SE 90 – 86
Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 74 – 77

Női NB I. A csoport, 18. forduló

A nőknél az alapszakasz záró fordulóját rendezték, minden meccset szombaton. A már biztos első helyezett Sopron 700 néző előtt, Sztankovics vezérletével hazai pályán legyőzte a címvédő PINKK-et, amely így csak az ötödik helyről vághat neki a rájátszásnak. A DVTK remek csapatjátékkal, 12 ponttal nyert Győrben, és mivel a PEAC a papírformának megfelelően könnyedén két vállra fektette az MTK-t, így a PEAC lett a második és a Miskolc pedig a harmadik. A Győr lett a forduló legnagyobb vesztese, a negyedik helyre csúszott vissza. Az alsóházban a Cegléd sima győzelmet aratott a nyeretlen sereghajtó, hét játékosát is nélkülöző Vasas ellen, a Zalaegerszeg pedig 21 ponttal verte meg idegenben a Szekszárdot.

A rájátszás a két hét múlva kezdődő, győri Magyar Kupa után rajtol el. Az első nyolc csapat negyeddöntőt vív, az utolsó kettő – az MTK és a Vasas – pedig a kies ellen harcol.

UNIQA-Euroleasing Sopron - PINKK-Pécsi 424 85 – 76
CMB CARGO UNI Gyõr - Aluinvent DVTK Miskolc 59 – 71
Ceglédi EKK - MKB-Euroleasing Vasas 88 – 44
PEAC-Pécs - MTK-Budapest 94 – 70
Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE Női Kosárlabda Klub 71 – 90

Vármegyei szövetségek