Kosaras Karnevál, avagy új köntösben a Mini Manó Kosár Kupa
26
Feb
2015
Kosaras Karnevál, avagy új köntösben a Mini Manó Kosár Kupa
2015. február 26.  |  13:43
2015. február 14-én rendezték meg Baján a fiúk részére, és 2015. február 21-én a lányok részére az I. Kosaras Karnevált az Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában.

A tavalyi évben a Manó Kupa a 10. jubileumi születésnapját ünnepelte. Óriási méretűvé (296 fő) nőtte ki magát a legkisebbek tornája, amely évről–évre várta vissza az ország minden pontjáról a kosaras palántákat, és a bővítés lehetőségein kellett elgondolkodni. Ekkor jött az ötlet, hogy a folytatás egy reformmal új színt vihet a rendezvénysorozatba. Az elképzeléshez kellett nagyon sok kosárlabdajátékot szerető gyermek, valamint még egyszer annyi elhivatottság, és szakértelem, amit minden évben - Bátori Magdi nénitől, az Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának testnevelőjétől - megkaphatunk. A (2005-2006-os születésű) fiúk Kosaras Karneváljára Szolnokról, Szekszárdról, Székesfehérvárról, Kecskemétről és Dusnokról érkeztek a csapatok, akiket a bajai Gyerkőcök csapata fogadta. A (2005-2006-os születésű) lányok Karneváljára pedig Szegedről, Szekszárdról, Székesfehérvárról, Dunakesziről, Kecskemétről hívtunk csapatokat, akiket a Gyaxis Nyakiglányok csapata várta Weidinger Yvette vezetésével. A megszokott versenyektől eltérően az esemény szervezői a farsangi időszakban a résztvevő csapatoktól ötletes, praktikus jelmezeket is vártak, amit az eredményhirdetés során különdíjjal jutalmaztak. Így történhetett meg ezen a napon, hogy az indiánok csapata játszott a törpökkel, valamint a kiscicák a Harisnyás Pippikkel, ahol egy szakács, egy kalózlány és egy arab vezette a játékot. A 10-13 fős csapatok 8-tól 17 óráig töltötték meg mind a két szombati napon karneváli játékkal a csarnokot, amely mellett kísérőprogramok várták a gyerekeket (társasozás, filmvetítés). A példa nélküli, hatalmas összefogásnak és szponzori támogatásnak köszönhetően az esemény zökkenőmentesen, és a mosolygó gyermekarcok láttán, sikeresen lezajlott. A szülők és segítők egy emberként álltak Magdi néni mögé a fáradhatatlan szervező munkáját támogatva. A fiúk eredményhirdetésén a kecskemétiek az aranyéremnek, a szekszárdiak ezüstéremnek, míg a bajaiak a bronzéremnek örülhettek (további sorrend: 4. Dusnok, 5. Szolnok, 6. Székesfehérvár). A lányok versenyén a dunakesziek aranyérmet, a bajaiak ezüstérmet, a szekszárdiak bronzérmet szereztek (további sorrend: 4. Székesfehérvár, 5. Kecskemét, 6. Szeged). A fényes érmek mellett mind a 72 fiú résztvevő és a 78 leány résztvevő nyakába karneváli kerámiaérem került. Minden gyermek sok-sok ajándékkal térhetett haza a bajai rendezvényről. A verseny kiállta a főpróbát.

Reméljük, hogy a Kosaras Karnevállal a Mini Manó után egy új rendezvénysorozat veszi kezdetét, amelyhez Magdi néninek még nagyon-nagyon sok erőt és kitartást kívánunk!

Vármegyei szövetségek