Megvan a kapitány stábja, holnaptól kaphatók az Eb-jegyek
19
Feb
2015
Megvan a kapitány stábja, holnaptól kaphatók az Eb-jegyek
2015. február 19.  |  19:32
A törökországi ítéletidő megakadályozta, hogy Stefan Svitek az új magyar női szövetségi kapitány megérkezzen a budapesti sajtótájékoztatóra: Isztambulban akkora hó esett, hogy Svitek több járatát is törölték, aki így végül Bécsben landolt és onnan egyenesen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kellett mennie, hogy elérje a csatlakozását Krakkóba.

A 3 évre kinevezett szövetségi kapitányt telefonon sikerült elérni:

„Sajnálom, hogy nem sikerült megérkeznem Budapestre. Igazi tortúra volt ez az út. Pedig szeretném ha tudnák, hogy mennyire jó érzéseim vannak, várom a közös munkát a lányokkal. Nagy kihívás a hazai Európa-bajnokság, élnünk kell ezzel a lehetőséggel. Fontos, hogy jó hangulat legyen már a felkészülés alatt is. Remélem, hogy a szezon hátralévő részét minden válogatott játékosunk sérülés nélkül tudja befejezni, aztán az edzőtábor alatt olyan munkát végzünk majd, ami megalapozza az Eb-t.”

A sajtótájékoztatón – Svitek távollétében – Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke és Bodrogváry Iván a FIBA Europe magyar elnökségi tagja ismertette a sajtó képviselőivel a várható szakmai stábot:

Ivkovicsné Béres Tímea, csapatvezető

Gáll Tamás, edző

Imreh Ajtony, edző

Lukasz Trzaskoma, erőnléti edző

Burdi Szabolcs, gyúró

A játékosok nevéven Horti Dóra és Honti Kata videóüzenetben üdvözölte a régi-új kapitányt, akivel mindkettőjük szerint sikeres lehet a magyar válogatott, hiszen egy felkészült, a nemzetközi kosárlabdában jártas szakemberrel dolgozhatnak együtt, aki ráadásul már ismeri is a magyar játékosok képességeit.

A tervek szerint a kapitány 16 fős keretet jelöl majd ki, amiben 4 fiatal tehetség is helyet kaphat.

Bodrogváry Iván elmondta, hogy holnap, azaz február 20-án kezdődik az Európa-bajnokság jegyértékesítése a www.jegyed.hu weboldalon. Az árak úgy lettek kialakítva, hogy minél többen jöjjenek ki a csarnokokba a nyár magyarországi kosárlabda ünnepére.

Vármegyei szövetségek