Elmozdult az utolsó helyről a ZTE
14
Feb
2015
Elmozdult az utolsó helyről a ZTE
2015. február 14.  |  00:24
Férfi NB I. A-csoport, 23. forduló

Pénteken este az utolsó és az utolsó előtti csatájával folytatódott a 23. forduló a férfiaknál. A hazai pályán játszó ZTE esélyt sem adott az újonc MAFC-nak, és nagyon sima, 27 pontos győzelmet aratott. Milos Sporar együttese ezzel hosszú idő után elmozdult az utolsó helyről, a fővárosiak pedig már 12 forduló óta nyeretlenek.

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 91-64 (22-13, 19-6, 27-20, 23-25)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Vezette: dr. Vígh P., Farkas G., Makovsky Sz. (Görgényi)
ZTE KK: Dzambics 4, Mohácsi 9/3, Panics 23/3, Csohadarevics 20, Tamir 8 Csere: Fekete 13/3, Lekli 9, Kertész -, Czinger -, Kis 5/3, Kerkai -, Velkey -.
MAFC: Brown 14/6, Fodor 2, Lakosa 13/3, Misek 1, Hunter 16/6 Csere: Mócsán 13/6, Timkó 3, Faragó -, Pápai 2, Lakits -, Tursics -.

Milos Sporar, a ZTE edzője: Szeretnék gratulálni játékosainknak, hiszen egy számunkra roppant fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Maradéktalanul viszont csupán az első félidővel lehetek, hiszen a második félidőben már nem azt a védekezést nyújtottunk és nem olyan hőfokon kosárlabdáztunk, ahogy addig. Kicsit belealudtunk a meccsbe és nem küzdöttünk eléggé a második húsz percben. Abban kell fejlődnünk, hogy csapatként végig tudjuk küzdeni a mérkőzéseket, akár nyerünk, akár kikapunk. Természetesen a közel harminc pontos győzelemnek örülnöm kell. A következő két hétben szeretnénk sokat dolgozni azon, hogy a következő találkozókra alaposan felkészüljünk és a Szeged ellen is eséllyel léphessünk pályára.

Stefan Timbus, a MAFC edzője: Gratulálok a Zalaegerszegnek, jól felszívták magukat, Milos Sporar vezetésével az elmúlt két hónapban sokat javult a játékuk. Ami nekünk pozitívum lehet, hogy innen már nincs lejjebb. Büszke vagyok arra, hogy a második félidőben a srácok végre harcoltak. Tudtuk, hogy nehéz lesz a palánk alatt a nagy testű centerek ellen harcolni, hiszen ez a ZTE már nem az, akikkel decemberben találkoztunk. Nem sikerült úgy játszanunk, ahogy terveztük – mi szerettünk volna az agresszívabb csapat lenni, ám ez ezen az estén sajnos a ZTE-nek sikerült.

Női NB I. A-csoport, 16. forduló

A papírformának megfelelően a nőknél a Zalaegerszeg magabiztosan legyőzte hazai pályán a sereghajtó Vasast a 16. forduló pénteki nyitó mérkőzésén. A kék-fehérek a harmadik negyed kivételével az összes etapot megnyerték, Krivacsevics mester lányai továbbra is győzelem nélkül állnak a tabellán.

ZTE NKK – MKB-Euroleasing Vasas 90–68 (26–19, 22–19, 11–11, 31–19)
Zalaegerszeg, 250 néző
V.: Söjtöri, Surányi, Kulcsár
ZTE: Nagy D. 17/6, Darida 5/3, Velkey 11/9, Szélesy 5, Zele 17. Csere: Varga Zs. 15, MacKay 18/6, Jurkó 2.
Vasas: Cymmer 8, Aho Nina 15/3, Farkas F. 2, Tóth T. 4, Határ 17. Csere: Bagi 6, Bach 8/3, Solymosi 6, Gundel-Takács 2, Gocsmann -, Szalay V. -.

Gáll Tamás, a ZTE edzője: Ritmustalanul játszottunk, de így is ki tudtuk zökkenteni ellenfelünket, és megnyertük a mérkőzést. A Vasas végig szimpatikusan küzdött.

Krivacsevics Dragoljub, a Vasas edzője: A rengeteg eladott labda megbosszulta magát, habár a lepattanóban sikerült ellenfelünk fölé nőni. Csapatom végig harcosan küzdött, de a ZTE távoli dobásai megpecsételték a sorsunkat.

Vármegyei szövetségek