11
Feb
2015
Diákolimpia: B33-as nagyüzem
2015. február 11.  |  18:41
Beindult a nagyüzem a B33-as Diákolimpián, elkezdődtek a megyei selejtezők. Máriás György, ennek a kosárlabda – feltörekvő, a riói olimpiára bemutató jelleggel tervezett – szakágának koordinátora adott tájékoztatást a most induló diákolimpiai sorozatról

Mint mondta, a megyei selejtezők két korcsoportban - általános és középiskolai - és négy kategóriában (kategóriánként fiú és lány) összesen 650 csapattal indultak el februárban. A B33-as diákolimpián jelentős előrelépés a tavalyi sorozathoz képest, hogy idén már az általános iskolák csapatai is nevezhettek. A versenyre 650 csapat több, mint 400 iskolából jelentkezett.

 A megyei selejtezőkből a legjobb csapatok a regionális döntőkbe jutnak, amelyeket Debrecenben, Pannonhalmán, Törökbálinton és Zalaegerszegen rendeznek, az általános iskolások részére 8-8, a középiskolásoknak pedig 12-12 csapattal, s a májusi döntőket is a korosztályokban ennyi csapattal rendezik.

Az általános iskolások országos döntőjének a tervek szerint Pécs ad otthont május 23-án, a középiskolásoké május 13-án lesz, a helyszínről később döntenek.

A B33-as Diákolimpiát az MKOSZ a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve szervezi és a lebonyolításban, ahogy tavaly, most is közreműködik a Sport Divison Kft, együttműködve az MKOSZ megyei szervezeteivel. 

Vármegyei szövetségek