10
Feb
2015
Egyre népszerűbb a kerekesszékes kosárlabda


2015. február 10.  |  16:46
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy megpróbálja elindítani a magyar kerekesszékes kosárlabda bajnokságot. 


A törekvéseket siker koronázta, bár jelenleg még csak három csapat vesz részt a pontvadászatban: a budapesti Törekvés SE egyeduralkodónak számít hazánkban, miután az egyesület már közel 14 éve foglalkozik a kerekesszékes kosárlabdával. Miskolcon és Sopronban csak az elmúlt években alakult meg a csapat. 

Tavaly négy fordulót rendeztek körmérkőzéses alapon, Sopronban és Miskolcon egyszer, Budapesten pedig kétszer rendeztek „minitornát”. 

Idén már hat fordulós lesz a bajnokság, a lebonyolítás azonban nem változott, szintén körmérkőzések döntenek a helyezésekről. Szombaton a harmadik forduló következik Miskolcon. A tervek szerint márciusban Sopronban, aztán ismét Borsodban, végül pedig Pesten mérik össze egymással a csapatok a tudásukat.


- Próbáljuk a lehető legtöbb fronton népszerűsíteni a sportágat, hiszen szükségünk lenne még két-három bázisra. Örömmel mondhatom viszont, hogy a befogadó készség megvan, az utóbbi időben több meghívásnak is eleget tettünk, sokszor tartunk bemutatót egyes mérkőzések szüneteiben. Van már magyar válogatott is, amely a cseh ligában vesz részt. Eddig két forduló ment le, a tervek szerint a harmadikat Budapesten rendezik február végén - mondta el Magyar András, a kerekesszékes kosárlabda bajnokság szervezője, menedzsere, aki egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.


A kerekesszékes kosárlabda harmadik fordulójának programja:

Helyszín:   Miskolc Városi Sportcsarnok

Időpont:   2015.02.14. 


Program:
10:00 óra: DVTK – Bp. Törekvés SE
12:00 óra: Bp. Törekvés SE – Soproni Tigrisek
14:00 óra: Soproni Tigrisek – DVTK

Vármegyei szövetségek