Szeretnénk egy kicsit szemtelenül kosárlabdázni
07
Feb
2015
Szeretnénk egy kicsit szemtelenül kosárlabdázni
2015. február 7.  |  02:06
Remek formában van a ZTE Női Kosárlabda Klub, amely zsinórban három győzelemmel a háta mögött utazhat a hétvégén Miskolcra. Bár a kék-fehérek jelenleg nyolc győzelemmel és hat vereséggel a tabella hatodik helyén állnak, egyáltalán nem esélytelenül szállnak harcba a DVTK-val szemben, hiszen Gáll Tamás együttese az idei szezonban oda-vissza legyőzte már a Győrt, elkapta a PEAC-ot és partiban volt a címvédő PINKK-kel is, amelytől jelenleg is csak egy győzelemre vannak a tabellán.

- A szezon előtt konkrét helyezésekről nem volt szó, nyilván a minimális célunk az volt, hogy nyolcba kerüljünk, illetve, hogy minél több skalpot szerezzünk, tudjunk jó meccseket játszani az élcsapatokkal - kezdte az interjút Gáll Tamás. - Azért azt tudni kell, hogy az anyagi lehetőségeink közel sem olyanok, hogy légiósok sorát tudjuk leigazolni, mi egy félamatőr csapat vagyunk, tele anyukákkal, dolgozó- és iskolás lányokkal. Ezt persze nem negatívumként említem, sőt inkább büszke is vagyok rá, hogy ilyen körülmények között is ilyen jól tudunk szerepelni.

- Jelenleg egy győzelemre vannak a bajnok PINKK-től, amely a harmadik helyen áll. Ennyire kiegyenlített az idei női bajnokság?
- És tegyük hozzá, hogy volt esélyünk Komlón is nyerni... Őszinte leszek, mi meccsről meccsre megyünk előre, nem nagyon nézegetjük a tabellát, nyilván azzal azért tisztában vagyunk, hogy mi történik előttünk és mögöttünk. Az már egy óriási szó, hogy gyakorlatilag a mezőny jó része ellen nem esélytelenül kell pályára lépnünk. Ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Pécsre vagy Győrbe kimondottan győzelmi célokkal utaznánk, de azért minimálisan benne van a pakliban az is. Azt gondolom egyébként, hogy a Sopron a hétvégi vereségétől függetlenül kilóg a mezőnyből, az utána következő négy csapat viszont nagyon közel van egymáshoz. Mi próbálunk hozzájuk felnőni, a tabella is azt mutatja, hogy jó úton járunk, hiszen egy győzelem választ el minket egy jobb helyezéstől. Nagyon örülök neki, hogy ilyen éles a bajnokság, nincsenek előre lefutott meccsek, hiszen kellemes meglepetésként említhetem akár a Ceglédet vagy az MTK-t is, amelyek kiscsapatként szintén tudtak már skalpot gyűjteni idén. Most már szerencsére nem az van, mint régen, hogy akár harminc-negyven-ötven ponttal is nyerhet az esélyesebb csapat.

- A PINKK ellen nem sikerült a bravúr, viszont a második helyezett Győrt oda-vissza legyőzték, és a PEAC-ot is elkapták. Mi volt a sikereik titka?
- Ezeknek azért voltak már előjelei, hiszen a bajnokság előtt egy héttel megnyertük a Göcsej Kupát, melyen elég sok bíztató jelet véltem felfedezni csapatom játékában. Legyőztük a Sopront, a Pécset és a Győrt is, ami akkor is nagy szó, ha ekkor még nem a teljes sorukkal álltak fel az élcsapatok. A sikereink titka egyrészt az, hogy a csapatomban jó pár nyerő típusú játékos van, másrészt az idősebb-fiatalabb játékosok kémiája teljesen jól működik a pályán, és végre a lányok is elhiszik azt, hogy lehet keresnivalónk nálunk erősebb csapatok ellen is. Így kell felmenniük a pályára, hiszen ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ezek nem a csoda, hanem inkább a „félcsoda” kategóriájába tartoznak, most még nem beszélhetünk totális sikerekről, pusztán félsikerekről, amik azonban elengedhetetlenek az előrelépéshez.

- Az tisztán látszik, hogy a ZTE erősebb a hátsó régióhoz tartozó csapatoknál. Mit gondol, befogható az élmezőny?
- Ezek most még hiú ábrándok, de ha fikarcnyi esélyünk is lesz rá a rájátszásban, akkor meg kell próbálnunk. Szeretnénk egy kicsit szemtelenül kosárlabdázni. Meccsről meccsre tervezünk, mindig igyekszünk kihozni magunkból a maximumot, ami bennünk van. Ha mindent megteszünk a győzelemért, de így sem jön össze a bravúr, akkor nem fogunk szomorkodni, hanem gratulálunk az erősebb csapatnak.

- A hétvégén egy újabb nehéz feladat előtt állnak, mire számít Miskolcon?
- Ugyanarra, mint a Győr ellen, ellenük sikerült egy jó meccset játszanunk. A papírforma nem mellettünk szól, az esélyesség terhe nem a mi vállunkat nyomja, tudni kell, hogy hazai pályán a Miskolc a favorit, de megpróbálunk ebből is előnyt kovácsolni, jó lenne egy kicsit „huncutkodni”.

- Kétségkívül a csapat legértékesebb játékosa a válogatott Zele Dorina. Mit gondol, meddig sikerülhet a Zetének őt megtartania?
- Ezt inkább tőle kellene megkérdezni, én erre nem tudok válaszolni. Jelenleg azt tudom mondani, hogy amiért hoztuk, azt maximálisan megkapjuk tőle. Nyilván ő is tudja, hogy van még hova fejlődnie, szerintem egyelőre jó helyen van. Mi abban gondolkodunk, hogy jövőre is a mi játékosunk lesz. Biztosan lesznek a szezon végén kérői, mi megpróbálunk a lehetőségeinkhez mérten mindent megtenni azért, hogy megtartsuk őt.

Vármegyei szövetségek