Megint a Falco nyerte a vasi rangadót
26
Jan
2015
Megint a Falco nyerte a vasi rangadót
2015. január 26.  |  00:52
Férfi NB I. A-csoport, 19. forduló

Remek hangulat és abszolút telt ház fogadta a csapatokat Szombathelyen, a Falco-Körmend vasi rangadón. Már az első félidőben is a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám akkor még nem szakadtak le a piros-feketék. A harmadik negyedben aztán robbantott a Kálmán-legénység, és egy 16-0-s rohammal eldöntötte a meccset. Hiába dobott 42 pontot Ryan Richards, másodszor is a Falco nyerte a vasi rangadót.

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Egis Körmend 96-88 (25-25, 26-20, 27-20, 18-23)
Aréna Savaria, 3200 néző
V.: Földházi T., Török R., Sallai I. (Bukta)
Falco: Martinics 23/9, Covington 22/9, Perl 21/3, Dukics 5/3, Krisztanovics 15. Csere: Bognár 2, Váradi 5/3, Hall -, Will 3/3.
Körmend: Walker 13/6, Burgess 8, Ferencz 6, Tóth N. 2, Richards 42/9. Csere: Török 8/6, Popadics 8, Latinovics 1.

Kálmán László, a Falco edzője: Egy nagyon jó Körmendet sikerült legyőznünk. Végig tudtuk, hogy mit akarunk, lehet, hogy néhol jobban védekezett az ellenfél, de szívvel-lélekkel küzdve kompenzálni tudtuk ezt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert egy csodálatos rangadót nyert meg. Mondtam a játékosaimnak, hogy ilyen mérkőzésekért érdemes kosárlabdázni, csak azt sajnáltam, hogy nem lehettem én is ott a pályán. Edzőként is csodálatos érzés győzni a Körmend ellen, pláne egy ilyen jó Körmend ellen. A piros-feketék még sok csapat orra alá borsot fognak törni. Ez volt nekünk az év meccse, ezt hoztuk, de nem állunk le, megyünk tovább.

Déri Csaba, a Körmend edzője: Komoly, jó meccs volt, magas hőfokon játszott mindkét csapat. Irányításom alatt most szerepeltünk először idegenben. Erősebben kellett volna védekeznünk az első félidőben, akkor tudtunk volna úgy nekimenni a második félidőnek, hogy komoly nyerési esélyünk legyen. Így is, ha Richards mellé egy-két külső dobó felzárkózott volna, akkor jobban jövünk ki a meccsből. Ma pont az hiányzott, ami fontos a játékunkban. A Falcónál négy komoly teljesítmény akadt, ez döntött.

Nem túl magas színvonalat hozott a forduló záró meccse, ahol a sereghajtó ZTE a Pécset fogadta szokatlanul későn, vasárnap este. Az első negyedet kettővel a vendégek, a másodikat hárommal a hazaiak nyerték, így húsz perc után szinte egál volt az állás. A szünet után Budimir és Nelson pontjainak köszönhetően, ha nehezen is, de behúzta a meccset a PVSK.

Zalakerámia ZTE KK – Pécsi VSK-PANNONPOWER 71-78 (23-25, 18-15, 14-18, 16-20)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Györffy P. A., Makovsky Sz., Balog Gy. (Benczur)
ZTE: Dzambics 9/9, Mohácsi 6, Panics 20/9, Tamir 18, Csohadarevics 16 Csere: Velkey -, Fekete -, Czinger 2, Kertész -.
PVSK: Nelson 19/3, Pahlmblad 13/6, Bíró -, Budimir 23/6, Horti 4 Csere: Halász 5, Harazin 11, Sztojanovics -, Somogyfoki 3.

Milos Sporar, a ZTE edzője: Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez. A körmendi katasztrófa után nehéz volt felkészülnünk erre a találkozóra, de úgy érzem, sikerült. 28-30 percig viszonylag jól játszottunk, utána azonban már nem tudtunk kosárlabdázni: mind védekezésben, mind támadásban csődöt mondtunk. Egykori játékosként tudom, hogy 40 percig nehéz koncentrálni, ám fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Ennek a csapatnak elég néhány perc rövidzárlat és máris tíz ponttal meglép az ellenfél. A Pécs pedig van annyira jó csapat, hogy kihasználta ezt a lehetőséget. Sajnos néha még 5-5 ellen is nehéz játszanunk, mivel kevesen vagyunk, de a Sopron utáni három hazai meccset szeretnénk megnyerni, hogy a play-outra minél több győzelmet érhessünk el.

Csirke Ferenc, a PVSK edzője: Ritmustalanul játszottunk, de mutatja az erőnket, hogy kilenc pontról sikerült a második félidőben megfordítani az állást és fejben is vissza tudtunk térni a pályára. A főbb hibát a koncentráció teljes hiánya jelentette. Nem tudom, mi volt ennek az oka, de úgy vélem, a fáradtság lehetett. Megmagyarázhatatlan, hogy 23 támadólepattanót szedett a Zalaegerszeg, bár ezt tudtuk kompenzálni a védekezésünkkel, hiszen 25 eladott labdára kényszerítettük őket; s így ismét elmondható, hogy a védekezésünk húzott ki minket a csávából ezúttal is, mint már sokadszor. Megyünk tovább, vannak terveink és álmaink, ám továbbra is a play-off-ba kerülés a kitűzött cél.

Női NB I. A-csoport, 13. forduló

A Szekszárd-Sopron mérkőzéssel zárult a 13. forduló a nőknél. Az első negyed még szoros csatát hozott, a folytatásban aztán igazi csapatként játszva egyre nagyobb előnyre tett szert a listavezető, és végül közel 30 ponttal nyert.

Atomerőmű KSC Szekszárd – UNIQA Euroleasing Sopron 66–94 (23–23, 16–24, 11–27, 16–20)
Szekszárd, 250 néző
V.: Fodor A., Kovács N., Radnóti M.
Szekszárd: Scsekics 7/3, Studer Á. 7/3, Theodoreán 12/3, Mansaré 8, Sztyepanovics 13. Csere: Hajdu 8/6, Boskovics 5/3, Suder Zs. 6, Lénárt -, Tamis -.
Sopron: Hartley 12/3, Simon Zs. 14/6, Mcbride 17, Kuttor -, Sztankovics 6. Csere: Weninger 9/3, Krnjics 14, Crvendakics 4, Ciglar 10, Licskai 8.

Magyar Gergely, a Szekszárd edzője: Dicséret illeti a lányokat, maximálisan komolyan vették a találkozót, büszke vagyok rájuk, méltó ellenfelei voltunk a Sopronnak.

Igor Polenek, a Sopron edzője: A mérkőzésnek voltak pozitív és negatív oldalai is. Köszönjük a Szekszárdnak, hogy sportszerűen játszottak.

Vármegyei szövetségek