22
Jan
2015
Kiemeltek: véget ért az alapszakasz
2015. január 22.  |  15:48
A kiemelt utánpótlás-bajnokságok sorában a fiú juniorok után (az elmaradt és utólag pótolt Körmend-Fehérvár meccset 93-80-ra nyerték meg a hazaiak, de ez a továbbjutást nem befolyásolta) a fiú és a leány kadetteknél is befejeződött az alapszakasz. A Keleti- és Nyugati-csoportokból az első négy-négy helyezett csapat jutott tovább a felsőházi rájátszásba.

A fiú kadetteknél még egy összecsapás hátra van: Nyugaton a Vasas-Budafok meccset csütörtök este 19:45-kor rendezik meg, de ez nem befolyásolja a továbbjutást, hiszen a két csapat a tabella második és harmadik helyén áll. Rajtuk kívül az alapszakaszt hibátlan mérleggel záró Soproni Sportiskola/A és a Körmend került be a legjobbak közé. Keleten a Nyírsuli Kosárakadémia/A veretlenül végzett az alapszakasz tabellájának élén. Őt követi a felsőházba a Honvéd, a Szolnok és a Debrecen.

A leány kadetteknél a Keleti-csoportban a Csata az utolsó pillanatban vesztette el veretlenségét az alapszakaszban, miután 71-62-re kikapott a Vasastól. Így is a tabella élén zárt azonban nagy riválisa előtt – őket követi a Szeged és a Kecskemét. Nyugaton a Százhalombatta két utolsó alapszakaszbeli mérkőzésén szoros csatában nyert, és ugrott a tabella élére. Előbb a Pécset győzte le 67-62-re, majd az akkor listavezető Sopront múlta felül 58-52-re. Utóbbi másodikként jutott a felsőházi rájátszásba; a harmadik helyen a Pécs, a negyediken pedig a Szekszárd végzett.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=17&year=x1415

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=8&year=x1415

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=39&year=x1415

Vármegyei szövetségek