22
Jan
2015
Leány junior: folytatódott a rájátszás
2015. január 22.  |  15:44
Folytatódott a rájátszás a leány junioroknál, ahol három csoportba osztva játszanak egymással a csapatok. A Piros-csoport résztvevői automatikusan bekerülnek a nyolcas döntőbe. Itt a legszorosabb mérkőzést az elmúlt időszakban az eddig egyaránt veretlen Soproni Darazsak Akadémia és a Vasas játszotta, és előbbi nyerte meg 81-77-re. A fővárosiak legközelebb nagy riválisuk, a Csata ellen vigasztalódhatnak, amely azonban biztosan szeretne visszavágni a decemberi vereségért.

A Fehér-csoportban a BEAC győzelemmel kezdte az évet, miután 85-65-re nyert a SMAFC ellen, utána azonban a Szekszárd visszavágott neki a decemberben elvesztett mérkőzésért, és 52-39-re legyőzte. A Szekszárd ezt követően a SMAFC ellen is nyert (83-50), amely jövő hétvégén a BEAC ellen első győzelméért lép pályára.

A Zöld-csoportban a Kecskemét éve is szépen indult: előbb a Debrecen ellen nyert 84-55-re, majd a Zsíros Akadémiát verte meg 70-61-re, és ezzel veretlenül vezeti a tabellát. A Fehér- és a Zöld-csoport első két-két helyezettje keresztjátékkal dönti el a fináléba jutást.

A serdülő leányoknál a hétvégén a főtábla selejtezője következik. Ahogy korábban a csoportbeosztásról szóló cikkünkben megírtuk, a felsőházban szereplő nyolc csapat automatikusan bejut a 16-os főtáblára, amely az alsóház az A-D-csoportjának első két-két helyezettjével lesz teljes.

A két korosztály részletes eredményeit és műsorát az alábbi linkeken érhetik el:

Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&szakaszid=47&year=x1415

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1415

Vármegyei szövetségek