Tovább menetelnek a soproni csapatok
18
Jan
2015
Tovább menetelnek a soproni csapatok
2015. január 18.  |  00:31
Férfi NB I. A-csoport, 17. forduló

Az újonc MAFC nem bírta el a sérült amerikai irányítójának, Parrish Brownnak a hiányát, és sima, 21 pontos vereséget szenvedett a Szegedtől. Andrija Csirics ezúttal is remekelt, 34 ponttal vette ki a részét a kék-fehérek sikeréből.
Bár sokáig jól tartotta magát Körmenden a Jászberény, végül a 33 pontig jutó Ryan Richards vezérletével 12 pontos győzelmet arattak a vasiak, akik Déri Csaba edző irányításával 2015-ben még nem találtak legyőzőre.
A Kecskemét agresszív védekezésének köszönhetően a vártnál simábban hozta idegenben a Kaposvár elleni rangadót. Bár Sztojan Ivkovics együttesében nem játszott Marko Djeraszimovics, így is 60 pont alatt tudta tartani ellenfelét.
A 17. fordulóban egyedül a Sopron tudta átlépni a 100 pontot, amely játszi könnyedséggel állította meg a Nyíregyházát. A vendégeknek esélyük sem volt befogni a kék-fehéreket.

MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák 71 – 92
Egis Körmend - Jászberényi KSE 95 – 83
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 57 – 74
Soproni Sördögök - Marso Nyíregyháza KK 101 – 65

Női NB I. A-csoport, 12. forduló

A nőknél a Sopron-Cegléd találkozó nyitotta szombaton délután a 12. fordulót. Bár a hazaiak egy hosszú, svédországi utazás után csak pénteken értek haza, így sem született meglepetés, érvényesült a papírforma, Igor Polanek lányai a második negyedben nyújtott remek teljesítményüknek köszönhetően 30 pontot vertek tartalékos ellenfelükre. A Sopron tehát 12 kör után is hibátlan.
David Leman győzelemmel debütált a PINKK kispadján. A címvédő nagyon ponterősen játszott, és már az első félidőben akkora előnyre tett szert, hogy a szünet után már csak a szám szerinti végeredmény volt kérdéses.
Az utolsó előtti helyen álló MTK sokáig jól tartotta magát, és közel állt a győzelemhez hazai pályán a ZTE ellen, ám a végére elfáradt, így a 24 pontig jutó Zele Dorináék kilenc ponttal nyertek.

UNIQA-Euroleasing Sopron - Ceglédi EKK 86 – 56
PINKK-Pécsi 424 - Atomerőmű KSC Szekszárd 92 – 66
MTK-Budapest - ZTE Női Kosárlabda Klub 70 – 79

Vármegyei szövetségek